BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”

BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”

BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”. Comisia de Afaceri Judiciare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a declarat alarmată de acuzațiile penale formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, și a sugerat că acuzațiile ”ar putea fi foarte bine motivate politic”, relatează  G4Media.ro .

Comisia de Afaceri Judiciare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a declarat alarmată de acuzațiile penale formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, și a sugerat că acuzațiile ”ar putea fi foarte bine motivate politic”, potrivit unui comunicat al instituției.

Într-o declarație adoptată azi (8 aprilie – n.red.) Comisia a afirmat despre acuzațiile împotriva lui Kovesi – care includ luare de mită, abuz de putere și mărturie mincinoasă – ar putea urmări discreditarea ei în calitate de candidat la funcția de șef al Parchetului European, arată comunicatul citat.

Eforturile lui Kovesi de a lupta împotriva corupției au fost foarte apreciate de societatea civilă, de UE și Consiliul Europei, a mai subliniat Comisia, în timp ce instituția pe care a condus-o a fost subiectul atacurilor publice care au dus la demiterea ei.

Comisia a cerut autorităților române să ”examineze rapid cazul ei și în acord cu standardele Consiliului Europei în ce privește un răspuns corect și să renunțe la orice acuzații care ar putea fi motivate politic”.

Citește aici Declarația integrală a Comisiei pentru Afaceri Judiciare:


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...