BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”

BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”

BREAKING Semnal DUR din Consiliul Europei față de anchetarea Laurei Codruța Kovesi! Se acuză un dosar „motivat politic”. Comisia de Afaceri Judiciare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a declarat alarmată de acuzațiile penale formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, și a sugerat că acuzațiile ”ar putea fi foarte bine motivate politic”, relatează G4Media.ro.

Comisia de Afaceri Judiciare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a declarat alarmată de acuzațiile penale formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, și a sugerat că acuzațiile ”ar putea fi foarte bine motivate politic”, potrivit unui comunicat al instituției.

Într-o declarație adoptată azi (8 aprilie – n.red.) Comisia a afirmat despre acuzațiile împotriva lui Kovesi – care includ luare de mită, abuz de putere și mărturie mincinoasă – ar putea urmări discreditarea ei în calitate de candidat la funcția de șef al Parchetului European, arată comunicatul citat.

Eforturile lui Kovesi de a lupta împotriva corupției au fost foarte apreciate de societatea civilă, de UE și Consiliul Europei, a mai subliniat Comisia, în timp ce instituția pe care a condus-o a fost subiectul atacurilor publice care au dus la demiterea ei.

Comisia a cerut autorităților române să ”examineze rapid cazul ei și în acord cu standardele Consiliului Europei în ce privește un răspuns corect și să renunțe la orice acuzații care ar putea fi motivate politic”.

Citește aici Declarația integrală a Comisiei pentru Afaceri Judiciare:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!