BREAKING Sorin Blejnar, condamnat DEFINITIV la 5 ani de închisoare pentru o șpagă de 12,5 milioane de lei luată ca șef al Fiscului

BREAKING Sorin Blejnar, condamnat DEFINITIV la 5 ani de închisoare pentru o șpagă de 12,5 milioane de lei luată ca șef al Fiscului

BREAKING Sorin Blejnar, condamnat DEFINITIV la 5 ani de închisoare pentru o șpagă de 12,5 milioane de lei luată ca șef al Fiscului. Curtea de Apel l-a condamnat marți pe Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF în guvernarea PDL, la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupție. Decizia e definitivă, potrivit comunicatului Curții de Apel. În primă instanță, Blejnar fusese condamnat la 6 ani de închisoare.

 Blejnar fusese trimis în judecată în decembrie 2016 de DNA Ploiești pentru săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

Mai precis, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri în 2011 pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.

Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

Cercetat în același dosar, Dan Stroe, directorul de achiziții la acel moment în ANAF, și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoastere a vinovăției.

Citește aici rechizitoriul anonimizat din dosarul Sorin Blejnar:

În 15 aprilie, Sorin Blejnar fusese achitat de Înalta Curte în alt dosar de corupție, dosarul Motorina, după ce Curtea de Apel îl condamnase la 5 ani de închisoare.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...