BREAKING Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, doi dintre liderii partidului lui Ponta, vor vota guvernul Orban. În total, 8 membri Pro România ar sfida ordinul de partid

BREAKING Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, doi dintre liderii partidului lui Ponta, vor vota guvernul Orban. În total, 8 membri Pro România ar sfida ordinul de partid

Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, doi dintre cei trei prim-vicepreședinți ai partidului Pro România, ar urma să voteze azi pentru guvernul Ludovic Orban, împreună cu alți șase membri ai partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid .

Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii) sunt, de altfel, și fondatori ai Pro România.

Victor Ponta a susținut constant că parlamentarii Pro România nu vor vota guvernul Orban și, mai mult, că nu se vor prezenta nici măcar la ședința de azi pentru a asigura cvorumul. Ponta a făcut sâmbătă un mic pas înapoi, spunând că parlamentarii partidului vor veni la ședință dacă Ludovic Orban îi va înlocui pe cei trei miniștri propuși care au luat vot negativ la audierile din comisiile parlamentare.

Există un curent în Pro România de a da un vot guvernului, au confirmat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, motivele pentru care parlamentarii Pro România vor vota guvernul sunt: nevoia de a avea un buget, chestiunile legate de salarizare, rezervele pentru iarnă, dar și poziția de comisar european.

Reamintim că guvernul Orban contează pe 225 de voturi de la partidele care au anunțat public că îl susțin (PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR și minorități), și mai are nevoie de 8 voturi pentru a trece pragul de 233 necesar învestirii în funcție.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...