BREAKING Streinu Cercel: Cei care sosesc în România din regiunea Veneto și provincia Lombardia vor intra în carantină/Dacă nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă

BREAKING Streinu Cercel: Cei care sosesc în România din regiunea Veneto și provincia Lombardia vor intra în carantină/Dacă nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, a declarat duminică pentru Agerpres managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel.

Întrebat cum se va proceda în cazul în care vor exista persoane care sosesc în România din localităţile în care există cazuri de infecţie cu coronavirus şi nu respectă recomandările făcute, Streinu Cercel a răspuns: „Noi încercăm să stabilim contacţii şi pe urmă, dacă nu au respectat (n.r. – recomandările), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo”.

„Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP”, a afirmat Streinu Cercel.

El a spus că Institutul „Matei Balş” este pregătit. „Kituri (n.r. – de coronavirus) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns”, a susţinut Streinu Cercel.

Medicul a arătat că a fost format şi personalul din centrele din Iaşi, Timişoara şi Cluj. „Au şi costume şi măşti, să vedem pentru cât timp, că aprovizionarea este cu probleme în momentul de faţă la nivel mondial”, a arătat medicul.

Potrivit acestuia, cercetătorii din China au realizat un vaccin, însă acesta este în teste.

„Colegii din China au făcut un vaccin pe care îl testează pe animale. Să vedem cât de eficient este şi în funcţie de acest lucru, dacă se dovedeşte a fi eficient, se va extinde rapid (n.r. – vaccinul)”, a mai arătat Streinu Cercel.

Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.

Reprezentanţii Comitetului intersectorial pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanţii autorităţilor cu responsabilitate în acest domeniu, au susţinut sămbătă o teleconferinţă, având în vedere evoluţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroşi cetăţeni români.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile.

„Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medicii de familie, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Conform MS, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale şi aeriene.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria