BREAKING Tir de rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

BREAKING Tir de rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

Mai multe rachete au aterizat marți seară, la Bagdad, în așa-numita Zonă Verde, unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii, informează Washington Post, citând surse din domeniul securității.

Reporterii din Bagdad au auzit mai multe explozii venind din Zona Verde (Green Zone), urmate de focuri rapide de culoare roșiatică, indicând că sistemul anti-rachetă al Ambasadei SUA, C-RAM, a fost activat.

Oficiali de securitate irakieni au arătat că a fost vorba de două rachete Katiusha lansate asupra Ambasadei SUA, potrivit Washington Post.

Potrivit  Euronews , există doi răniți, dar nu se cunoaște starea lor.

 

Zona Verde din Bagdad găzduiește sediul guvernului irakian, dar și mai multe ambasade, printre care și cea a Statelor Unite. 

Atacuri frecvente asupra ambasadei SUA au loc la Bagdad, ceea ce a condus la amenințări din partea Washingtonului că își va închide misiunea din capitala Irakului și a iscat o criză diplomatică înainte de alegerile prezidențiale din SUA. 

La mijlocul lunii octombrie, milițiile susținute de Iran au anunțat că vor înceta temporar atacurile împotriva prezenței americane în Irak, inclusiv asupra ambasadei, cu condiția ca trupele coaliției conduse de SUA să se tretragă din Irak. Atacul de marți este un posibil semnal că acest armistițiu informal a luat sfârșit, mai scrie Euronews.  

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a ordonat  reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak  până la jumătatea lunii ianuarie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…