BREAKING Un român câștigă primăria orașului german Görlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte

BREAKING Un român câștigă primăria orașului german Görlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte

Candidatul CDU, Octavian Ursu,  se impune in fata AfD (Partidul Alternativa pentru Germania) in turul 2 a alegerilor pentru primaria orasului german Görlitz cu 55%, scrie saechsishe.de. Este vorba de un rezultat parțial, după numărătoarea a 75% din voturi.

Octavian Ursu a părăsit România în 1990 și s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creștin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria orașului Görlitz, scrie postul de radio Deutsche Welle.

În primul tur al alegerilor locale din 26 mai, Octavian Ursu a primit 30,3% din voturi, rezultat cu care s-a clasat al doilea, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, votat de 36,4% din alegători.

Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014 el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia.

Înaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD. În cazul în care starea de spirit în viitor va fi "ură şi xenofobie", producătorii ar putea fi opriţi să vină în oraş, care se autodenumeşte Goerliwood, având în vedere numeroasele filme care au fost turnate acolo, a scris agenția germană de presă DPA. Multe pelicule faimoase au fost realizate la Görlitz, supranumit „Görliwood”: „The Grand Budapest Hotel”, „Inglorious Basterds” sau „Monuments Men”.

Sursa foto: Saechsische.de







Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă