BREAKING/Orban: Sunt semnatar ca deputat al sesizării CCR când s-a încercat tăierea pensiilor. Părinții și bunicii noștri să aibă încredere în noi, ne dorim să creștem pensiile

BREAKING/Orban: Sunt semnatar ca deputat al sesizării CCR când s-a încercat tăierea pensiilor. Părinții și bunicii noștri să aibă încredere în noi, ne dorim să creștem pensiile

Premierul Ludovic Orban a ținut să precizeze, joi, la sediul Ministerului Muncii, că este semnatar ca deputat al sesizării Curții Constituționale când s-a încercat tăierea pensiilor cu 15%, așa că părinții și bunicii să aibă încredere în noul Guvern, pentru că își dorește să crească pensiile. Orban a spus că dorește și creșterea salariului minim, însă nu dorește să provoace consecințe economice negative, să determine retragerea de pe piață a unor companii și mai ales să nu ducă la pierderea unor locuri de muncă.

„De două săptămâni, partidul care a fost pur și simplu alungat de la putere, răspândește pe toate canalele minciuni sfruntate despre ce o să facă PNL. Rog cetățenii să nu se lase din nou păcăliți de mincinoșii care erau gata, gata să pună pe butuci România. PNL susține creșterea veniturilor pentru fiecare categorie sociaclă, care trebuie să aibă la bază o creștere economică solidă și sustenabilă, care să fie sprijinită pe piloni stabili”, a afirmat Ludovic Orban la conferința de presă de la instalarea noului ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Orban a precizat că PNL s-a bătut timp de 2 ani de zile cu majoritatea parlamentară și împreună cu toată opoziția a reușit creșterea alocațiilor pentru copii.

„Sunt semnatar ca deputat al sesizării Curții Constituționale împotriva modificării Legii pensiilor prin care s-a încercat reducerea cu 15% a pensiilor și prin care s-a statuat că pensia e un drept de proprietate. Părinții și bunicii noștri să aibă încredere în noi, ne dorim să creștem pensiile și să nu fie doar pe hârtie, ci să se simtă în creșterea puterii de cumpărare. Există o lege a pensiilor în vigoare, pe care încercăm să o respectăm”, a ținut să precizeze premierul.

Ludovic Orban a spus că dorește și creșterea salariului minim, însă nu dorește să provoace consecințe economice negative, să determine retragerea de pe piață a unor companii și mai ales să nu ducă la pierderea unor locuri de muncă.

„Am întrebat ministrul dacă există vreun studiu de impact la baza proiectului de HG. Răspunsul a fost că nu l-a găsit. A fost precum creșterea din 1989 anunțată de la balcon, din burtă. (…) Creșterea salariului minim determină creșterea și altor salarii din grilă”, a adăugat Orban.

Premierul a mai spus că este foarte îngrijorat în legătură cu Fondul de Pensii.

„În loc de execedent la Fondul de Pensii, așa cum a prezentat guvernul PSD la legea bugetului de stat, azi ne confruntăm cu un deficit la Fondul de Pensii. E un deficit de peste 2 miliarde”, a precizat Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro