Brexit, doar o AVENTURĂ? Uite despre ce se discută în SPATELE UȘILOR!

Brexit, doar o AVENTURĂ? Uite despre ce se discută în SPATELE UȘILOR!

Oficiali de rang inalt din Uniunea Europeana cred ca Marea Britanie va renunta la Brexit daca negocierile vor fi inasprite cat mai mult posibil, scrie cotidianul britanic The Telegraph .

Mai mult de cinci oficiali de rang inalt interogati de The Telegraph saptamana aceasta si-au exprimat indoiala ca Londra va ajunge la Brexit cand va fi confruntata cu "realitatea cosmarului birocratic" si cu "actul nebunesc de a-ti face rau din punct de vedere economic".

Un oficial britanic implicat in punerea la punct a negocierilor a declarat ca elita UE "pare sa creada ca miza este sa ne faca pe noi sa ne schimbam pararea".

Alegerea echipei de negociere a UE - expertul francez in Finante Michel Barnier, din partea Comisiei Europene, si Guy Verhofstadt, fost premier european adept al federalismului - poate de asemenea reprezenta un semnal clar al determinarii UE pentru o negociere dura.

In Parlamentul European, care trebuie sa ratifice un acord in privinta Brexitului, atmosfera fata de Marea Britanie s-a degradat si mai mult in aceasta saptamana dupa atacuri personale la adresa lui Verhofstadt din partea liderului Ukip Nigel Farage si a secretarului pentru Brexit David Davis.

Davis l-ar fi numit pe viitorul sau interlocutor "Satan", in timp ce Farage a afirmat ca Verhofstadt este un "fanatic" a carui numire in functia de negociator echivaleaza cu "declararea razboiului" in viitoarele negocieri.

Davis a declarat ulterior ca remarca legata de "Satan" a fost o gluma.

"Poate a fost un moment in care lucrurile ar fi putut sa nu devina grave", a declarat o sursa apropiata de Verhofstadt, "dar cand ministrul pentru Brexit il numeste pe negociatorul sef 'Satan' la ce raspuns se asteapta oare Marea Britanie?".

Aceste sentimente sunt subliniate si de Burkhard Balz, un europarlamentar german cu influenta mare in cadrul Comisiei economice si de afaceri monetare a Parlamentului European. Acesta a avertizat Marea Britanie sa nu subestimeze hotararea restului Europei de a anula toate avantajele financiare de care se bucura Regatul.

Acesta a avertizat de asemenea ca Europa este dispusa sa accepte dificultati economice pentru a-si apara principiile esentiale si ca sunt exagerate sperantele potrivit carora solicitarile exportatorilor germani si francezi ar putea indulci substantial pozitia UE.

"In aceasta vara am calatorit prin toata Germania si principalul motiv a fost sa discut despre Brexit. De fiecare data, in fiecare loc, cele mai multe aplauze le-am primit cand am spus: 'Timpul in care iei doar ce vrei si al rabaturilor s-a terminat'. Asta crede poporul german despre aceasta situatie", a declarat el, pentru The Telegraph.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...