Brexit: Este improbabil ca parlamentarii Partidului Laburist să susţină acordul, estimează trezorierul formaţiunii, John McDonnell

Brexit: Este improbabil ca parlamentarii Partidului Laburist să susţină acordul, estimează trezorierul formaţiunii, John McDonnell

Trezorierul Partidului Laburist britanic, John McDonnell, a estimat marţi că este improbabil ca parlamentarii laburişti să fie convinşi să susţină acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, ce va fi prezentat în parlament la începutul lunii iunie, relatează Reuters.

McDonnell a spus că va aştepta să vadă detaliile ofertei prezentate de premierul Theresa May, dar că ceea ce s-a relatat până în prezent referitor la noul document ce va fi prezentat în parlament ''nu inspiră încredere''. Detaliile documentului vor fi prezentate de premierul May marţi după-amiază începând cu ora locală 16:00 (15:00 GMT).

El a adăugat că indiferent de cum va arăta respectivul document, o problemă importantă este stabilitatea pe termen mai lung a Partidului Conservator, aflat la guvernare la Londra.

La aproape trei ani după ce 52% dintre britanici s-au pronunţat, într-un referendum, pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în rândul politicienilor britanici nu există un acord privind data şi modul în care 'divorţul' va avea loc.

Data iniţială a ieşirii din UE a fost 29 martie 2019, deşi premierul May nu a reuşit să convingă parlamentarii britanici să aprobe acordul negociat cu Bruxellesul, astfel că şefa executivului a prezentat o ofertă Partidului Laburist, pentru a ajunge la un compromis.

Pe 11 aprilie, premierul britanic a convenit cu liderii statelor din UE27 să amâne Brexitul cu şase luni, până la 31 octombrie 2019, răgaz în care guvernul de la Londra va încerca să ajungă la un acord cu opoziţia laburistă pentru adoptarea acordului de retragere, deja respins de trei ori de legislativul britanic.

Theresa May, care a ajuns în funcţie în haosul ce a urmat după votul din 2016 privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a promis că va demisiona dacă parlamentarii susţin acordul său cu Bruxellesul privind părăsirea blocului comunitar.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…