Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Brexit: Laburiştii vor vota împotriva proiectului legii de retragere din UE, asigură un purtător de cuvânt

Partidul Laburist din Marea Britanie (opoziţie) va vota împotriva unui proiect de lege cu privire Brexit dacă guvernul nu ajunge la un acord cu opoziţia în legătură cu retragerea ţării din Uniunea Europeană, a afirmat joi purtătorul de cuvânt laburist pentru Brexit, Keir Starmer, citat de Reuters.

"Vreau să fie clar că Partidul Laburist se opune ideii de a adopta legea privind acordul de retragere fără un acord convenit şi că laburiştii vor vota împotrivă", a declarat Starmer în parlament.

După ce parlamentul britanic a respins de trei ori acordul de Brexit convenit cu UE de guvernul premierului Theresa May, acesta a anunţat că va remite legislativului la începutul lui iunie proiectul legii privind aplicarea acordului de ieşire.

"Este imperios necesar" ca acest proiect de lege să fie prezentat "în săptămâna care începe la 3 iunie" pentru ca Marea Britanie să poată pleca din UE "înainte de vacanţa parlamentară de vară", care începe la sfârşitul lui iulie, a explicat Downing Street.

În eventualitatea în care şi Camera Comunelor, şi Lorzii aprobă proiectul, acesta mai trebuie validat de regina Elisabeta a II-a, iar dacă întreaga procedură se încheie înainte de 31 iulie, Marea Britanie s-ar putea retrage din UE la acea dată.

Totuşi, acest lucru ar însemna ca deputaţii britanici să participe cel puţin câteva săptămâni la lucrările noului Parlament European, a cărui primă sesiune plenară este prevăzută pentru 2 iulie, situaţie pe care Londra a sperat mult timp să o poată evita, la trei ani după referendumul care a decis ieşirea ţării din blocul comunitar.

Negocierile lansate de guvernul condus de conservatori şi opoziţia laburistă la începutul lui aprilie în încercarea de a ajunge la un compromis privind viitoarele relaţii cu UE nu au adus deocamdată progrese. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

5 VIDEO Priviți ce s-a întâmplat la Sibiu! Ecaterina Andronescu, pusă pe fugă de sibieni! „Vă luați de domnul La…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic