Brexit: May îi acuză pe ''unii'' responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor și vor eșecul negocierilor

Brexit: May îi acuză pe ''unii'' responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor și vor eșecul negocierilor

Prim-ministrul britanic Theresa May i-a acuzat miercuri pe ''unii'' politicieni și oficiali europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor legislative din țara sa prin emiterea de avertismente cu privire la Brexit, transmite Reuters.

''În ultimele zile am văzut cât de dure vor fi probabil aceste tratative. Poziția de negociere a Marii Britanii în Europa a fost incorect prezentată în presa continentală, poziția de negociere a Comisiei Europene s-a înăsprit, au fost emise amenințări împotriva Marii Britanii de către politicieni și oficiali europeni'', a declarat Theresa May în fața reședinței sale oficiale din Downing Street 10, după vizita la Palatul Buckingham pentru a-i anunța reginei Elisabeta a II-a dizolvarea parlamentului în perspectiva alegerilor anticipate de pe 8 iunie.

''Toate aceste acțiuni au fost programate în mod deliberat pentru a afecta rezultatul alegerilor generale'', a mai spus premierul britanic.

Theresa May, al cărei Partid Conservator conduce cu peste 15 procente în sondaje în fața laburiștilor, a mai declarat că obținerea celui mai bun acord privind Brexit-ul va fi o misiune prioritară pentru oricine va câștiga scrutinul din iunie, ea cerându-le alegătorilor să-i dea susținerea necesară pentru ''a lupta pentru Marea Britanie''.

Potrivit Theresei May, în timp ce Marea Britanie vrea să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană, această atitudine nu este împărtășită de toată lumea la Bruxelles.

''Evenimentele din ultimele zile au arătat că, indiferent de dorințele noastre și oricât de rezonabile sunt pozițiile altor lideri europeni, sunt unii la Bruxelles care nu vor ca aceste negocieri să reușească. Și care nu vor ca Marea Britanie să prospere'', a acuzat ea.

Presa germană a scris la sfârșitul săptămânii trecute despre întâlnirea avută de Theresa May cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, în timpul unui dineu de lucru în Downing Street, și-ar fi declarat scepticismul față de succesul Brexit-ului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu