Brexit: May îi acuză pe ''unii'' responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor și vor eșecul negocierilor

Brexit: May îi acuză pe ''unii'' responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor și vor eșecul negocierilor

Prim-ministrul britanic Theresa May i-a acuzat miercuri pe ''unii'' politicieni și oficiali europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor legislative din țara sa prin emiterea de avertismente cu privire la Brexit, transmite Reuters.

''În ultimele zile am văzut cât de dure vor fi probabil aceste tratative. Poziția de negociere a Marii Britanii în Europa a fost incorect prezentată în presa continentală, poziția de negociere a Comisiei Europene s-a înăsprit, au fost emise amenințări împotriva Marii Britanii de către politicieni și oficiali europeni'', a declarat Theresa May în fața reședinței sale oficiale din Downing Street 10, după vizita la Palatul Buckingham pentru a-i anunța reginei Elisabeta a II-a dizolvarea parlamentului în perspectiva alegerilor anticipate de pe 8 iunie.

''Toate aceste acțiuni au fost programate în mod deliberat pentru a afecta rezultatul alegerilor generale'', a mai spus premierul britanic.

Theresa May, al cărei Partid Conservator conduce cu peste 15 procente în sondaje în fața laburiștilor, a mai declarat că obținerea celui mai bun acord privind Brexit-ul va fi o misiune prioritară pentru oricine va câștiga scrutinul din iunie, ea cerându-le alegătorilor să-i dea susținerea necesară pentru ''a lupta pentru Marea Britanie''.

Potrivit Theresei May, în timp ce Marea Britanie vrea să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană, această atitudine nu este împărtășită de toată lumea la Bruxelles.

''Evenimentele din ultimele zile au arătat că, indiferent de dorințele noastre și oricât de rezonabile sunt pozițiile altor lideri europeni, sunt unii la Bruxelles care nu vor ca aceste negocieri să reușească. Și care nu vor ca Marea Britanie să prospere'', a acuzat ea.

Presa germană a scris la sfârșitul săptămânii trecute despre întâlnirea avută de Theresa May cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, în timpul unui dineu de lucru în Downing Street, și-ar fi declarat scepticismul față de succesul Brexit-ului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…