Brexit: Negocierile dintre conservatori şi laburişti sunt pe cale să se încheie fără un acord (BBC)

Brexit: Negocierile dintre conservatori şi laburişti sunt pe cale să se încheie fără un acord (BBC)

Negocierile cu privire la Brexit dintre Partidul Conservator condus de Theresa May şi cel Laburist aflat în opoziţie sunt pe cale să se încheie fără un acord, informează vineri BBC, citat de Reuters.

Theresa May şi liderul laburist Jeremy Corbyn vor demara acum a doua fază, ce vizează ajungerea la o înţelegere asupra unui vot în parlament care să ducă la un consens, potrivit BBC.

May a anunţat la 2 aprilie că va demara negocierile cu laburiştii, însă cele două partide au eşuat în a conveni asupra unor chestiuni majore, printre care cererea Partidului Laburist pentru o uniune vamală post-Brexit.

Theresa May a acceptat joi să stabilească o agendă pentru retragerea sa, la începutul lui iunie, după ultima încercare de a trece prin Parlament acordul pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul şi care a fost respins deja de trei ori.

La aproape trei ani de când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE în urma unui referendum cu rezultat şocant, este în continuare neclar cum, când şi dacă insula va părăsi într-adevăr UE, la care a aderat în 1973. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?