Brexit: Negocierile dintre conservatori şi laburişti sunt pe cale să se încheie fără un acord (BBC)

Brexit: Negocierile dintre conservatori şi laburişti sunt pe cale să se încheie fără un acord (BBC)

Negocierile cu privire la Brexit dintre Partidul Conservator condus de Theresa May şi cel Laburist aflat în opoziţie sunt pe cale să se încheie fără un acord, informează vineri BBC, citat de Reuters.

Theresa May şi liderul laburist Jeremy Corbyn vor demara acum a doua fază, ce vizează ajungerea la o înţelegere asupra unui vot în parlament care să ducă la un consens, potrivit BBC.

May a anunţat la 2 aprilie că va demara negocierile cu laburiştii, însă cele două partide au eşuat în a conveni asupra unor chestiuni majore, printre care cererea Partidului Laburist pentru o uniune vamală post-Brexit.

Theresa May a acceptat joi să stabilească o agendă pentru retragerea sa, la începutul lui iunie, după ultima încercare de a trece prin Parlament acordul pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul şi care a fost respins deja de trei ori.

La aproape trei ani de când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE în urma unui referendum cu rezultat şocant, este în continuare neclar cum, când şi dacă insula va părăsi într-adevăr UE, la care a aderat în 1973. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...