Brexit: Nu va exista o perioadă de tranziţie în cazul unui Brexit fără acord (Michel Barnier)

Brexit: Nu va exista o perioadă de tranziţie în cazul unui Brexit fără acord (Michel Barnier)

Nu va exista o perioadă de tranziţie după 29 martie, data oficială a Brexitului, dacă Acordul de retragere nu va fi aprobat, a avertizat marţi negociatorul-şef pentru Brexit din partea UE, Michel Barnier, în timpul dezbaterii din Camera Comunelor, unde parlamentarii britanici au respins marţi seara ultima versiune a Acordului de retragere susţinută de guvernul premierului Theresa May, transmite AFP.

Într-o postare pe Tweeter, Barnier a făcut următorul comentariu, ca reacţie la dezbaterile ce aveau loc în acel moment în Camera Comunelor: "Se se pare că există o iluzie periculoasă că Regatul Unit poate beneficia de o tranziţie în absenţa unui Acord de retragere".

Imediat după aflarea rezultatelor, respingerea pentru a doua oară a Acordului cu 391 de voturi împotrivă şi 242 pentru, negociatorul-şef pentru Brexit din partea UE a declarat că impasul poate fi rezolvat numai în Marea Britanie.

"UE a făcut tot ce a putut pentru a sprijini aprobarea Acordului de retragere. Impasul pot fi soluţionat numai în Regatul Unit", a declarat Barnier pe Twitter, potrivit EFE. El a precizat că "pregătirile noastre pentru (o retragere) "fără acord" sunt acum mai importante ca niciodată".

Aşa cum este prevăzut în Acordul de retragere supus la vot, perioada de tranziţie după Brexit poate dura implicit până la 31 decembrie 2020, aminteşte AFP.

Premierul britanic va supune miercuri votului parlamentului opţiunea retragerii din UE fără acord. Dacă aceasta va fi respinsă, aşa cum este de aşteptat, va urma un alt vot, joi, prin care guvernul va cere permisiunea să solicite o amânare a datei pentru Brexit. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”