Brexit: Parlamentul va avea un rol în procedura de ieșire din UE, afirmă purtătoarea de cuvânt a premierului Cameron

Brexit: Parlamentul va avea un rol în procedura de ieșire din UE, afirmă purtătoarea de cuvânt a premierului Cameron

Viitorul prim-ministru al Marii Britanii va trebui să decidă când va lansa în mod oficial procesul de ieșire a țării din Uniunea Europeană, dar parlamentul va avea un rol în această privință, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a premierului David Cameron, potrivit Reuters.

Firma de avocatură 'Mishcon de Reya' a anunțat că a început acțiunea juridică pentru a-i solicita guvernului britanic să obțină aprobarea parlamentului înainte de a activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a începe negocierile pentru ieșirea din blocul comunitar .

''Prim-ministrul a spus foarte clar că decizia îi va reveni viitorul premier. El a menționat că acum trebuie să vedem care sunt toate detaliile. Parlamentul va avea în mod evident un rol în a garanta că găsim cea mai bună cale pentru a avansa. Poporul britanic a luat o decizie și acum noi ca țară trebuie să respectăm această decizie de a părăsi Uniunea Europeană'', a spus ea.

Pe de altă parte, reprezentanta premierului britanic a menționat că viitorul statut la cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie va trebui să fie inclus în negocierile privind Brexit. Ea a precizat că guvernul de la Londra a adoptat deja măsuri pentru a-i reasigura pe cetățenii UE de pe teritoriul britanic că nu vor fi schimbări imediate în legătură cu situația lor în urma referendumului din 23 iunie.

''În mod clar vom intra într-un proces de negociere cu partenerii noștri europeni în legătură cu ieșirea (Marii Britanii) din UE și există o gamă largă de probleme complexe, printre care aceasta, care vor trebui să fie soluționate'', a adăugat responsabila britanică.

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să anunțe că va demisiona, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...