Brexit: Recursul guvernului va fi soluționat în Curtea Supremă britanică (purtătoare de cuvânt)

Brexit: Recursul guvernului va fi soluționat în Curtea Supremă britanică (purtătoare de cuvânt)

Recursul guvernului britanic împotriva deciziei Înaltei Curți în ce privește planurile cabinetului de a declanșa Brexit-ul va fi soluționat de Curtea Supremă a țării, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a prim-ministrului Theresa May, subliniind că nu este vorba despre o dispută referitoare la legislația Uniunii Europene, transmite Reuters.

* Theresa May trebuie să obțină acordul parlamentului înaintea începerii negocierilor pe tema Brexitului

'Înainte de orice altceva (...) pasul următor va fi să înaintăm recurs, iar Curtea Supremă să audieze cazul', le-a declarat purtătoarea de cuvânt reporterilor.

'Cazul se referă la o chestiune legată de dreptul constituțional din Marea Britanie, nu la un punct în litigiu din dreptul comunitar. Nu despre asta este vorba, așa încât așteptarea este ca acest caz să fie decis de Curtea Supremă', a explicat ea.

Înalta Curte de la Londra a decis joi că guvernul britanic trebuie să obțină acordul parlamentului pentru declanșarea oficială a 'divorțului' de Uniunea Europeană, ceea ce ar putea întârzia planurile cabinetului condus de Theresa May de a invoca Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona până la finalul lui martie 2017.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis