Brexit: 'Spuneţi-ne ce vreţi', le transmite Manfred Weber britanicilor

Brexit: 'Spuneţi-ne ce vreţi', le transmite Manfred Weber britanicilor

Amânarea datei de 29 martie pentru ieşirea plănuită a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar avea sens doar dacă Londra ar anunţa planuri cu ce trebuie făcut după ce parlamentarii britanici au respins proiectul de acord privind Brexit-ul, a declarat joi, la un post de radio, eurodeputatul german conservator Manfred Weber, care candidează pentru şefia Comisiei Europene la alegerile europene din luna mai, relatează Reuters.

"Întrebările actuale sunt doar amânate dacă mai câştigi timp. Am făcut acest lucru prea des în ultimele luni şi în ultimii ani", a afirmat Weber la postul de radio Deutschlandfunk.

"Spuneţi-ne ce vreţi. Apoi suntem dispuşi să discutăm", le-a transmis el britanicilor, spunând că "mingea este acum în terenul Londrei".

Weber a precizat că nu mai este vorba de concesii şi că acestea au fost deja făcute în proiectul de acord privind Brexit-ul convenit de premierul britanic conservator Theresa May şi Bruxellesul, dar respins de Camera Comunelor.

El a mai spus că nu vede o diviziune între Nord şi Sud în UE în legătură cu Brexit-ul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale