Brexit: Theresa May doreşte redeschiderea negocierilor asupra acordului privind Brexitul (purtător de cuvânt)

Brexit: Theresa May doreşte redeschiderea negocierilor asupra acordului privind Brexitul (purtător de cuvânt)

Premierul britanic Theresa May doreşte redeschiderea negocierilor asupra acordului privind Brexitul încheiat la sfârşitul anului trecut cu Uniunea Europeană, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al premierului, chiar înainte ca deputaţii britanici să dezbată şi să supună la vot o serie de amendamente la acest acord, transmit Reuters şi AFP.

"Marea Britanie continuă să creadă că este absolut în interesul ei să plece (din UE) cu un acord, dar trebuie să avem un acord care să beneficieze de susţinerea parlamentului şi acest lucru va necesita câteva modificări ale acordului de retragere", a explicat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.

"Acest lucru înseamnă redeschiderea acordului de retragere", a adăugat acesta, menţionând că guvernul de la Londra rămâne "hotărât să plece (din UE) la 29 martie", aşa cum este prevăzut.

Întrebat în legătură cu reacţia Bruxellesului la o astfel de evoluţie, în condiţiile în care UE a exclus relansarea negocierilor privind Brexitul, purtătorul de cuvânt a spus că "mesajul liderilor europeni este clar, vor o retragere cu acord şi înţeleg că acest lucru este atât în interesul UE cât şi al Marii Britanii".

Theresa May a declarat marţi dimineaţa la reuniunea cabinetului său că "vor fi necesare schimbări juridice în ce priveşte (clauza de) 'backstop' pentru a obţine susţinerea Camerei Comunelor".

Acordul negociat de Theresa May cu liderii UE a fost respins cu o majoritate largă la jumătatea acestei luni de parlamentul britanic, în mare parte din cauza aşa-zisului 'backstop', clauză ce prevede că Regatul Unit va rămâne în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană până când Londra şi Bruxelles-ul vor găsi o soluţie mai bună care să împiedice reapariţia unei aşa-numite ''frontiere dure'' între Irlanda şi Irlanda de Nord.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

5 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze