Brexit: UE, gata să negocieze ''până în ultima zi posibilă'', susţine Michel Barnier

Brexit: UE, gata să negocieze ''până în ultima zi posibilă'', susţine Michel Barnier

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat joi că va continua discuţiile intensive cu Regatul Unit în următoarele săptămâni pentru a ajunge la un acord şi a precizat că blocul comunitar este gata să poarte negocieri "până în ultima zi posibilă", relatează Reuters.

"Vrem să dăm acestor discuţii toate şansele de a fi încununate de succes pentru a obţine un acord", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă după ce liderii UE au discutat joi despre impasul în ajungerea la un acord privind relaţia post-Brexit cu Regatul Unit.

El a declarat că va fi în contact cu omologul său britanic vineri şi că se va afla la Londra în cursul weekendului pentru a continua discuţiile pentru ajungerea la un acord.

Liderii statelor Uniunii Europene au convenit joi să continue să discute cu Regatul Unit pentru a încheia un acord comercial "în următoarele săptămâni", dar au decis, de asemenea, să intensifice pregătirile în caz că aceste negocieri problematice vor eşua.

Consiliul European "constată cu îngrijorare că progresele realizate (în negocieri) asupra chestiunilor cheie care interesează Uniunea nu sunt nici acum suficiente pentru ca un acord să fie încheiat", se menţionează în concluzii summitului pe acest dosar, primul abordat.

Discuţiile sunt blocate de luni de zile în trei puncte prioritare pentru UE: pescuitul, garanţiile solicitate britanicilor în materie de concurenţă şi maniera de reglementare a diferendelor privind un viitor acord.

Liderii celor 27 de state membre, care s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta despre relaţia post-Brexit cu Londra, au convenit în concluziile adoptate "să continue negocierile în săptămânile următoare". În acelaşi timp, ei au cerut Regatului Unit să facă "gesturile necesare" pentru a se ajunge la un acord.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro