Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Aproape 60% dintre scoțieni sprijină acum independența Scoției după ce Marea Britanie a votat pentru a părăsi Uniunea Europeană în această săptămână, potrivit unui sondaj anunțat sâmbătă de un ziar, informează Reuters.


Potrivit Sunday Post, 59% dintre respondenții intervievați în cadrul sondajului sprijină independența față de Regatul Unit, o creștere bruscă de la 45% din voturile exprimate în favoarea independenței la referendumul din 2014, care a avut ca rezultat rămânerea Scoției în cadrul Regatului Unit.

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a declarat mai devreme sâmbătă că un nou referendum asupra independenței este posibil. Mulți scoțieni au votat în favoarea rămânerii în Regatul Unit în 2014 din cauza temerilor că o desprindere i-ar fi putut lăsa în afara blocului (comunitar n.r.), amintește Reuters.

Scoțienii au votat cu 62%, contra 38%, să rămână în UE la referendumul de joi asupra apartenenței la UE, dar alegătorii britanici ca ansamblu au votat cu 52% pentru, contra 48%, să iasă.

Sunday Post citează rezultatele sondajului pe prima pagină, postată pe Twitter de personalul editorial. Ziarul a refuzat să furnizeze detalii suplimentare ale sondajului, adaugă Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune

2 VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

3 Hărțile arată că asistăm la a doua invazie a Ucrainei! / Rusia a masat peste 260.000 de militari pentru a sparge frontul

4 Un articol care chiar merită citit...

5 VIDEO „Cine? Cine e Florin Barbu?” / Rareș Bogdan, declarația zilei