Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Aproape 60% dintre scoțieni sprijină acum independența Scoției după ce Marea Britanie a votat pentru a părăsi Uniunea Europeană în această săptămână, potrivit unui sondaj anunțat sâmbătă de un ziar, informează Reuters.


Potrivit Sunday Post, 59% dintre respondenții intervievați în cadrul sondajului sprijină independența față de Regatul Unit, o creștere bruscă de la 45% din voturile exprimate în favoarea independenței la referendumul din 2014, care a avut ca rezultat rămânerea Scoției în cadrul Regatului Unit.

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a declarat mai devreme sâmbătă că un nou referendum asupra independenței este posibil. Mulți scoțieni au votat în favoarea rămânerii în Regatul Unit în 2014 din cauza temerilor că o desprindere i-ar fi putut lăsa în afara blocului (comunitar n.r.), amintește Reuters.

Scoțienii au votat cu 62%, contra 38%, să rămână în UE la referendumul de joi asupra apartenenței la UE, dar alegătorii britanici ca ansamblu au votat cu 52% pentru, contra 48%, să iasă.

Sunday Post citează rezultatele sondajului pe prima pagină, postată pe Twitter de personalul editorial. Ziarul a refuzat să furnizeze detalii suplimentare ale sondajului, adaugă Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!