Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Brexit: Un sondaj arată creșterea bruscă a sprijinului pentru independența Scoției (ziar)

Aproape 60% dintre scoțieni sprijină acum independența Scoției după ce Marea Britanie a votat pentru a părăsi Uniunea Europeană în această săptămână, potrivit unui sondaj anunțat sâmbătă de un ziar, informează Reuters.

   
Potrivit Sunday Post, 59% dintre respondenții intervievați în cadrul sondajului sprijină independența față de Regatul Unit, o creștere bruscă de la 45% din voturile exprimate în favoarea independenței la referendumul din 2014, care a avut ca rezultat rămânerea Scoției în cadrul Regatului Unit.
   
Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a declarat mai devreme sâmbătă că un nou referendum asupra independenței este posibil. Mulți scoțieni au votat în favoarea rămânerii în Regatul Unit în 2014 din cauza temerilor că o desprindere i-ar fi putut lăsa în afara blocului (comunitar n.r.), amintește Reuters.
   
Scoțienii au votat cu 62%, contra 38%, să rămână în UE la referendumul de joi asupra apartenenței la UE, dar alegătorii britanici ca ansamblu au votat cu 52% pentru, contra 48%, să iasă.
   
Sunday Post citează rezultatele sondajului pe prima pagină, postată pe Twitter de personalul editorial. Ziarul a refuzat să furnizeze detalii suplimentare ale sondajului, adaugă Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…