Brexit: Zeci de mii de britanici, în stradă pentru a demonstra împotriva ieșirii Regatului Unit din UE

Zeci de mii de britanici se pregăteau să demonstreze sâmbătă la Londra împotriva ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Protestatarii urmau să plece la ora 11:00 locală (10:00 GMT) din Park Lane, în centrul Londrei, pentru a ajunge la sediul parlamentului. Potrivit organizatorilor, circa 40.000 de persoane ar urma să participe la manifestație.

"Putem să luăm degetul de pe butonul de autodistrugere și să împiedicăm Brexitul refuzând ca referendumul să aibă valoarea ultimului cuvânt", a scris organizatorul marșului, Keiran MacDermott, pe Facebook. "Să nu abandonăm generația următoare. Să manifestăm, să protestăm și să oprim Brexitul", a mai scris el.

Potrivit unui sondaj Ipsos Mori pentru BBC, 16% dintre britanici au votat la referendum crezând că Marea Britanie va rămâne în UE și 22% fără să știe dacă țara va ieși din familia europeană. În plus, 48% dintre britanici cred că alegerile legislative ar trebui să aibă loc înainte de deschiderea negocierilor pentru ieșirea țării din UE.

Ministrul de interne, Theresa May, și cel al justiției, Michael Gove, ambii implicați în cursa pentru succesiunea lui David Cameron la conducerea guvenului de la Londra, au anunțat că nu vor declanșa procedura Brexitului până la sfârșitul anului 2016, sau până în 2017, provocând vineri indignarea președintelui francez Francois Hollande.

Decizia Brexitului "a fost luată și nu poate fi amânată sau anulată", a declarat el, după ce liderii europeni au cerut activarea cât mai rapid posibil a articolului 50 pentru a se pune capăt incertitudinii create după votul din Marea Britanie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I