Brexit: Zeci de mii de britanici, în stradă pentru a demonstra împotriva ieșirii Regatului Unit din UE

Zeci de mii de britanici se pregăteau să demonstreze sâmbătă la Londra împotriva ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Protestatarii urmau să plece la ora 11:00 locală (10:00 GMT) din Park Lane, în centrul Londrei, pentru a ajunge la sediul parlamentului. Potrivit organizatorilor, circa 40.000 de persoane ar urma să participe la manifestație.

"Putem să luăm degetul de pe butonul de autodistrugere și să împiedicăm Brexitul refuzând ca referendumul să aibă valoarea ultimului cuvânt", a scris organizatorul marșului, Keiran MacDermott, pe Facebook. "Să nu abandonăm generația următoare. Să manifestăm, să protestăm și să oprim Brexitul", a mai scris el.

Potrivit unui sondaj Ipsos Mori pentru BBC, 16% dintre britanici au votat la referendum crezând că Marea Britanie va rămâne în UE și 22% fără să știe dacă țara va ieși din familia europeană. În plus, 48% dintre britanici cred că alegerile legislative ar trebui să aibă loc înainte de deschiderea negocierilor pentru ieșirea țării din UE.

Ministrul de interne, Theresa May, și cel al justiției, Michael Gove, ambii implicați în cursa pentru succesiunea lui David Cameron la conducerea guvenului de la Londra, au anunțat că nu vor declanșa procedura Brexitului până la sfârșitul anului 2016, sau până în 2017, provocând vineri indignarea președintelui francez Francois Hollande.

Decizia Brexitului "a fost luată și nu poate fi amânată sau anulată", a declarat el, după ce liderii europeni au cerut activarea cât mai rapid posibil a articolului 50 pentru a se pune capăt incertitudinii create după votul din Marea Britanie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde