Brexitul nu prezintă riscuri serioase pentru Rusia, dar va reduce apetitul investitorilor pentru risc (ministru)

Ieșirea Marii Britanii din UE nu comportă riscuri serioase pentru Federația Rusă, dar va reduce apetitul investitorilor pentru risc, a declarat vineri agenției de presă TASS ministrul adjunct de finanțe rus, Aleksei Moiseev.

* LIVE UPDATE Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi (rezultate definitive)

"Aceasta, desigur, va reduce apetitul investitorilor de a-și asuma riscuri. Dar eu nu văd riscuri serioase pentru Rusia", a reiterat el, adăugând că impactul Brexit asupra piețelor financiare se vede deja.

Totuși, posibila ieșire a Marii Britanii din UE ca urmare a referendumului de joi ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor economice dintre UE și Rusia, a apreciat Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) într-o declarație pentru postul de televiziune Life, citat de agenția de presă TASS.

"UE este în continuare cel mai mare partener al Rusiei. Dacă UE se zdruncină din încheieturi și va intra într-o perioada de criză, se va scufunda în propriile probleme, acest lucru va afecta relațiile noastre comerciale, care și așa au avut de suferit în urma sancțiunilor, cu toate consecințele care decurg din aceasta pentru Rusia", a adăugat liderul parlamentar rus, reprezentant al Rusiei Unite, partidul de guvernământ din Federația Rusă.

Potrivit lui Kosaciov, decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeană arată necesitatea unor reforme în cadrul UE, reforme care ar putea influența în mod favorabil formarea unui nou tip de relații cu Rusia. Poate că aceste reforme vor lua în considerare și preocupările ruse și atunci relațiile dintre cele două părți s-ar putea ameliora, a spus el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul