Brigitte Macron ar fi propus reconstrucția Notre Dame precum un „falus erect” cu testicule de aur

Brigitte Macron ar fi propus reconstrucția Notre Dame precum un „falus erect” cu testicule de aur

Fostul ministru francez al Culturii Roselyne Bachelot a povestit în cartea sa publicată joi, 5 ianuarie 2023, că soția președintelui Franței, Brigitte Macron, i-a propus un proiect privind reconstruirea turlei catedralei Notre Dame de la Paris „sub forma unui falus erect”, înconjurat la bază de testicule de aur”, relatează ladepeche.fr .

Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia

În cartea sa, numită „682” - numărul de zile petrecute în ultimul guvern ca ministrul al Culturii ea vorbește și despre proiectul de reconstrucție a Notre-Dame-de-Paris după incendiul din aprilie 2019. Iar renovarea turlei catedralei a făcut obiectul mai multor propuneri, clasice, moderne sau originale.

Roselyne Bachelot susținea ideea unei reconstrucții identice în cadrul primei ședințe a Comisiei Naționale pentru Arhitectură și Patrimoniu. Elysée-ul dorea, dimpotrivă, o reconstrucție mai îndrăzneață: „Când m-am întors pe rue de Valois, cabinetul era sub presiune. Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că iau decizii de capul meu”.

Câteva zile mai târziu, Roselyne Bachelot ia prânzul cu soția președintelui francez, Brigitte Macron . În acest fragment, reperat de jurnalistul politic RTL, William Galibert, Roselyne Bachelot relatează: „Nu regret această insubordonare când, luând prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi arată un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la baza de testicule de aur...”.

Potrivit informațiilor de la La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis ministrului Culturii de la acea vreme acest proiect de arhitectură, care ajunsese la ea cu câteva zile mai devreme. Acest proiect ar fi constat, de fapt, într-o reproducere aproape identică a turlei Catedralei Notre Dame, împodobită însă cu zeci de globuri, „inspirate de un rozariu”.

Proiectul nu a fost acceptat, astfel că turla catedralei, care va fi gata la sfârșitul anului 2024 , va fi refăcută identic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...

5 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța