Brigitte Macron, protagonista unei cărţi biografice ce va fi lansată săptămâna viitoare

Brigitte Macron, protagonista unei cărţi biografice ce va fi lansată săptămâna viitoare

Brigitte Macron, soţia preşedintelui Franţei Emmanuel Macron şi prima doamnă a ţării, se simte mândră de faptul că a trecut peste tabuuri prin căsătoria sa cu un bărbat mult mai tânăr decât ea, lucru ce i-a deranjat familia, potrivit ziaristei Michelle Brun, autoarea primei sale biografii ce va apărea pe piaţă la 17 ianuarie, relatează EFE.

În cartea sa 'Brigitte Macron, l'affranchie', ziarista notează că prima doamnă se simte mult mai modernă decât soţul ei, cu 24 de ani mai tânăr decât ea, potrivit unor extrase publicate vineri de revista 'Closer', unde lucrează autoarea.

Fraţii şi surorile lui Brigitte Trogneux au considerat 'imorală' relaţia cu Macron, când şi-au dat seama că întâlnirile dintre cei doi în casa familiei erau ceva mai mult decât meditaţii între o profesoară şi elevul său. Ea a răspuns însă că va merge mai departe, indiferent de cât avea să dureze. Dincolo de faptul că erau deranjaţi de această relaţie de dragoste tabu - arată Brun - ei erau nemulţumiţi şi de implicarea numelui acestei familii respectabile de contabili din Amiens în scandal. În consecinţă, Brigitte a fost izolată de familia ei.

Soţul ei de atunci, bancherul André-Louis Auziere, când a aflat de această relaţie a plecat din casa în care locuiau împreună la Amiens, deşi divorţul dintre cei doi s-a pronunţat abia în 2006.

Biografa primei doamne notează de asemenea că lui Brigitte i s-au părut zvonurile apărute în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din luna mai privind presupusa homosexualitate a lui Emmanuel Macron, nefiind de acord nici cu atitudinea soţului său care le priveşte cu distanţă şi chiar cu umor.

Deşi a ştiut că implicarea în cursa prezidenţială însemna intrarea într-o lume 'implacabilă', ea nu îşi închipuia că se va ajunge până acolo încât va primi telefoane şi scrisori anonime. Fapt ce a determinat-o să-l convingă pe soţul ei să dezmintă tranşant aceste zvonuri: Mă simţeam jignită ca femeie şi soţie de aceste acuzaţii", a spus ea.

Potrivit biografei sale, Philippe Besson, un prieten al soţilor Macron, susţine că ea este "cea modernă dintre ei doi", având în vedere gusturile sale muzicale şi tendinţa ei de a fi în contact cu cei tineri.

Brigitte Macron i-a povestit editorialistei Sophie de Menton că se simte mai tânără decât soţul ei, care obişnuieşte de multe ori să-i spună: "Mă simt de parcă ţi-aş fi tată".

"Lumea crede că mă trezesc în fiecare zi cu o oră mai devreme decât el ca să-mi fac un 'brushing' şi să mă machiez, când de fapt mă prezint aşa cum sunt eu în realitate", a mărturisit prima doamnă a ţării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”