Britanic închis la Poarta Albă, apel disperat în presa străină: „Aici este un iad“ VIDEO

Britanic închis la Poarta Albă, apel disperat în presa străină: „Aici este un iad“ VIDEO

Un turist englez care a venit în țara noastră pentru un festival de muzică a fost arestat sub acuzația de trafic de droguri și închis de 10 luni în închisoarea de la Poarta Albă, unde susține că trăiește un coșmar.

Ethan Gill, în vârstă de 29 de ani, din Birmingham, Marea Britanie, a făcut parte dintr-un grup de aproximativ 12 persoane care au fost încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, fiind prinși cu droguri la Festivalul Sunwaves din Mamaia, din aprilie 2023, pentru care britanicii au venit special în România.

Englezul a fost găsit vinovat de trafic de droguri și a fost condamnat la șase ani de închisoare, potrivit familiei sale care a povestit publicației „Mirror” coșmarul prin care trece bărbatul.

Condițiile de coșmar din Închisoarea Poarta Albă dezvăluite de un britanic arestat aici Colaj Mirror

A spus familiei că toți deținuții sunt tratați ca niște „animale” în închisoare . Din închisoare, Ethan a povestit: „Este groaznic. Singura toaletă este o gaură în pământ care este rar curățată. La micul dejun primim o singură felie de salam, la prânz primim „ciorbă” care este de fapt doar o zeamă de apă cu morcovi – aportul nostru de calorii este minim. Luminile sunt aprinse toată ziua și noaptea, trebuie să-ți acoperi ochii pentru a dormi, apa de la robinet este maro. Sunt păduchi peste tot și avem doar două dușuri pe săptămână”.

Înainte de arestare, Ethan lucra ca inginer proiectant de scule în cadrul unor companii producătoare de mașini de top. Viața i-a fost dată peste cap în urma arestării, iar britanicul susține că nu mai este capabil să prevadă un sfârșit.

El a pledat „Nevinovat“, susținând că de fapt un amic de-al său ar fi vândut droguri cuiva în timp ce se aflau în Constanța. A urmat o percheziție la hotelul în care locuiau, ocazie cu care a aflat că acel cumpărător era un ofițer de poliție sub acoperire.

Printre cei 12 britanici arestați în România se numără și Jay Anthony Cabrera Fletcher, originar din nordul Londrei. Fratele acestuia le-a spus celor de la „Mirror”: „Toți încearcă să-și mențină moralul, dar este foarte greu. Jay spune că sunt șobolani și gândaci peste tot și că este atât de frig noaptea încât trebuie să doarmă cu jachete”.

Și Ethan le-a dezvăluit jurnaliștilor britanici că tot ce trăiește în închisoarea din România este extrem de traumatizant, iar în primele trei luni a fost în stare de șoc: „Au fost lupte cu cuțite, înjunghieri, multe autovătămări, un tip chiar și-a tăiat gâtul”.

Până acum britanicul susține că a cheltuit 20.000 de lire sterline pe avocați, în timp ce mama lui, în vârstă de 63 de ani, s-a văzut nevoită să se întoarcă la muncă cu normă întreagă, pentru a-l ajuta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat pentru „Mirror” că instituția oferă asistență consulară britanicilor reținuți în România: „Suntem în contact cu autoritățile locale”.

„Adevărul“ a încercat să contacteze Penitenciarul Poarta Albă pentru a lua un punct de vedere oficial. Îl vom reda de îndată ce-l vom primi.

Deocamdată, Administrația Națională a Penitenciarelor a dispus un control de urgență la Poarta Albă pentru a verifica situația reclamată de deținuții străini.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat