Britanicii aleg Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania pentru ecoturism

Britanicii aleg Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania pentru ecoturism

La târgul de turism Destinations Travel Show din Londra, 2-5 februarie 2023, România are o prezență remarcabilă. Britanicii aleg Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania pentru ecoturism.

România cucerește Destinations Travel Show la Londra Sursa foto Bogdan Papuc(AER)

România cucerește Destinations Travel Show, cel mai mare eveniment dedicat publicului din Marea Britanie

România este prezentă în aceste zile la Destinations Travel Show, eveniment recunoscut ca fiind cel mai mare dedicat publicului din Marea Britanie.La acest târg, Asociația de Ecoturism din România (AER) promovează sub brandul turistic, Discover Eco-Romania / Descoperă Eco-România, zece destinații cu profil de ecoturism.

Cinci dintre acestea sunt oficial recunoscute de Ministerul Antreprenorialului și Turismului din România și tur-operatorii care oferă programe dedicate despre natura și cultura locului.Discover Eco-Romania / Descoperă Eco-România a dus la Londra un stand personalizat care se bucură de mare succes pentru vizitatori.

Reprezentanții AER spun că britanicii sunt foarte prezenți la standul României, fiind atrași cu precădere de Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania. Oferta de programe de drumeție, observarea păsărilor (bird watching) și observarea animalelor (urși, lupi, râși, wildlife tracking) sunt ceea ce îi face pe britanici să aleagă România în 2023 pentru vacanțele eco.

România are nevoie de susținere a campaniilor de marketing de țară

Reprezentanții AER arată că România este din ce în ce mai atractivă pentru piața britanică, iar în acest context există o nevoie urgentă de profesionalizare a politici de marketing a țării noastre, susținerea campaniilor de marketing pe produse turistice bine definite și pentru un public țintă clar vizat.

Chiar dacă la nivel internațional, ecoturismul rămâne o nișă a turismului internațional, pentru România acesta devine esențial atât pentru dezvoltărea economică a numeroase zone rurale, cât și pentru proiectarea unei imagini la nivel extern, cu mare putere de atrăgătoare pentru țara noastră.

AER revine la târgul de turism Destinations Travel Show după trei ani de pandemie

În ultimii 10 ani, AER a participat cu stand propriu la unele dintre cele mai importante târguri mari precum:Berlin (ITB 2018), Oslo (Reiseliv, 2019), Viena (Photo-Adventure 2017 și 2018), Amsterdam (Fair for Special Journeys 2019, 2020 2023), Bruxelles (Bike Brussels, 2022), Londra (Destinations 2016 – 2023)

Piața britanică rămâne însă una foarte importantă pentru destinațiile de ecoturism din România, pentru că aceasta este una dintre cele mai mari pentru incoming pe ecoturism, alături de Germania.

AER și-a consolidat în mod susținut prezența pe piața britanică prin participarea cu stand propriu la târgul de turism Destinations Travel Show din Londra începând cu 2016, dar și prin colaborări cu publicații și influenceri din zona de turism, inclusiv cu renumitul Charlie Ottley pentru a promova România la BBC World News prin intermediul filmelor sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență