Britanicii au retras drapelul UE de pe sediul reprezentanţei lor la Bruxelles

Britanicii au retras drapelul UE de pe sediul reprezentanţei lor la Bruxelles

Drapelul Uniunii Europene a fost înlăturat vineri seară de pe sediul din Bruxelles al reprezentanţei diplomatice britanice pe lângă UE, cu câteva ore înaintea retragerii formale a Regatului Unit din blocul comunitar, transmite Reuters.

Un bărbat a scos capul pe o fereastră de la etajul unu al clădirii şi a extras de acolo simbolul UE, drapelul albastru cu 12 stele galbene, lăsând numai drapelul Union Jack, scrie această agenţie de presă.

Odată cu ieşirea din UE, vineri seară la ora 23:00 GMT, Regatul Unit va fi considerat de blocul comunitar drept o ţară terţă, astfel că va fi schimbată şi titulatura reprezentanţei sale diplomatice pe lângă UE. Acesta nu se va mai numi Reprezentanţa Permanentă, ci Misiunea Regatului Unit pe lângă UE (UK Mission to the European Union), căreia unii îi spun deja 'UKmissEU' (Regatul Unit regretă UE).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf