Bronz pentru România la canoe - 500 metri. Cătălin Chirilă a prins podiumul

Bronz pentru România la canoe - 500 metri. Cătălin Chirilă a prins podiumul

Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri, duminică, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Cătălin a luat aur si bronz la Campionatele Europene de la Munchen. Foto Facebook Cătălin Chirilă

Obosit după efortul de la cursa fenomenală de sâmbătă, campionul mondial en-titre a început mai slab, nereușind să țină ritmul cu cehul Fuksa și moldoveanul Tarnovschi, care s-au depărtat la o barcă la jumătatea probei. Chirilă s-a mai aporopiat de cei doi, dar nu a reușit să-i prindă, în schimb s-a ținut la distanță de urmăritorii săi, asigurându-și prezența pe podium și implicit medalia de bronz.

Cehul Martin Fuksa a obţinut al optulea său titlu european în această probă, cu timpul de 1 min 47 sec 183/1000, fiind urmat în clasamentul final de moldoveanul Serghei Tarnovschi, la 977/1000, şi de Chirilă, vicecampion mondial la 500 metri la începutul lunii la Halifax, la 1 sec 181/1000.

Ultima medalie obţinută de România la Europene în proba de canoe simplu pe 500 metri a fost adusă de Florin Mironcic, argint în 2006, la Racice. Cătălin Chirilă a câştigat la Munchen şi aurul la canoe simplu pe 1.000 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro