BTA: 120 de militari britanici sosesc pentru antrenament de interoperabilitate cu parteneri bulgari şi americani

BTA: 120 de militari britanici sosesc pentru antrenament de interoperabilitate cu parteneri bulgari şi americani

O companie a Regimentului Regal Irlandez al Armatei Britanice a sosit vineri în Bulgaria pentru a se antrena şi a lucra alături de armata bulgară şi alţi aliaţi ai NATO cu scopul de a îmbunătăţi interoperabilitatea şi împărtăşirea competenţelor între cele două ţări, Ambasada Marii Britanii la Sofia a anunţat într-un comunicat de presă.

''Marea Britanie sprijină eforturile Bulgariei de a-şi consolida apărarea în lumina invaziei Rusiei în Ucraina. În calitate de aliat apropiat, Regatul Unit este angajat în securitatea Bulgariei. Desfăşurarea a aproximativ 120 de militari va rămâne în următoarele luni, iar în acest timp trupe din Marea Britanie vor lucra alături de Escadronul 2 Regimentul 2 Cavalerie ale Armatei SUA şi Batalionul 42 Mecanizat bulgar'', a spus Ambasada.

''Bulgaria este un partener important în apărare şi un aliat cheie al NATO pentru Regatul Unit. Cele două ţări lucrează deja împreună într-o serie de domenii cheie. Cooperarea militară-militară a crescut semnificativ de la semnarea Declaraţiei de apărare Marea Britanie-Bulgaria în 2018. Royal Air Force a Regatului Unit desfăşoară în prezent misiuni de patrulare aeriană peste Bulgaria pentru NATO, iar această desfăşurare face parte din angajamentul continuu al Regatului Unit de a dezvolta şi consolida apărarea şi securitatea noastră colectivă'', se arată în comunicatul de presă.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...