BTA: Activişti ai unui partid naţionalist au dat jos un drapel ucrainean arborat la Sofia

BTA: Activişti ai unui partid naţionalist au dat jos un drapel ucrainean arborat la Sofia

Activişti ai partidului naţionalist Vazrazhdane au coborât joi un drapel ucrainean de pe faţada Primăriei din Sofia, dar acesta a fost repus la scurt timp de oficiali locali. Preşedintele Consiliului Municipal din Sofia, Gheorghi Gheorghiev, a calificat comportamentul naţionaliştilor drept vandalism şi şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi traşi la răspundere.

Naţionaliştii au folosit o platformă de lucru aeriană pentru a coborî steagul. Securitatea clădirii nu i-a oprit. Potrivit lui Gheorghiev, printre aceştia s-a aflat şi un parlamentar care s-a identificat la poliţie şi i-a împiedicat astfel să intervină.

Un dosar de poliţie a fost deschis în acest caz. Identitatea făptaşilor a fost stabilită.

''Aceasta este o încălcare gravă a democraţiei, care generează populism politic care capătă proporţii extrem de alarmante'', a spus Gheorghiev. ''Vandalismul nu îşi are locul în capitală'', a adăugat el.

Decizia de a arbora drapelul Ucrainei pe faţada municipalităţii a fost luată de Consiliul Municipal.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...