BTA: De şase ori mai mulţi bărbaţi nou înregistraţi cu HIV decât femei în 2021 în Bulgaria

BTA: De şase ori mai mulţi bărbaţi nou înregistraţi cu HIV decât femei în 2021 în Bulgaria

În ultimul an, numărul bărbaţilor nou înregistraţi cu HIV în Bulgaria este de peste şase ori mai mare decât cel al femeilor nou înregistrate, a anunţat vineri serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii. În 2021, 93% dintre persoanele nou înregistrate s-au infectat cu HIV pe cale sexuală, iar 6% prin consumul de droguri injectabile. Grupa de vârstă 30-39 de ani este cea mai afectată de această infecţie, urmată de grupa de vârstă 20-29 de ani.

În 2021, peste 250.000 de persoane au fost testate şi au aflat dacă sunt infectate cu HIV. De la începutul acestui an şi până la 4 februarie, au fost identificate 19 noi persoane seropozitive. Din 1986 până în 2021, în Bulgaria au fost înregistrate 3.721 de persoane cu o infecţie cu HIV. La 31 decembrie 2021, 1.950 de pacienţi cu HIV erau urmăriţi în unităţile de tratament pentru pacienţii cu HIV/SIDA, iar 1.921 dintre aceştia primeau terapie antiretrovirală modernă.

Cu ocazia zilei de 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor, va începe cea de-a doua etapă a Campaniei Naţionale ANTI-SIDA. Din cauza pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor antiepidemice în vigoare în ţară, anul acesta iniţiativele din cadrul acestei campanii se vor desfăşura preponderent online. Informaţii detaliate despre aceste iniţiative sunt publicate pe site-ul Crucii Roşii Bulgare.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...