BTA: Ministerul digitalizării începe pregătirea sistemului electronic de vot la distanţă

BTA: Ministerul digitalizării începe pregătirea sistemului electronic de vot la distanţă

Ministerul digitalizării a început pregătirea unui sistem electronic de vot la distanţă, a declarat luni ministrul digitalizării Bozhidar Bozhanov, citat de centrul de presă al Bulgariei Democrate, pentru Televiziunea naţională bulgară, relatează BTA.

El a amintit că introducerea votului electronic este inclusă în acordul de coaliţie guvernamentală. Specificaţiile tehnice au fost înaintate Comisiei Electorale Centrale săptămâna trecută, astfel încât să se poată începe lucrările la dezvoltarea sistemului, se arată în comunicatul de presă.

''Este sigur că nu îl vom folosi în cadrul viitoarelor alegeri locale'', a spus el, explicând că votul iniţial va fi folosit pentru anumite grupuri, cum ar fi bulgarii din străinătate şi cei care lucrează în străinătate.

Bozhanov a afirmat că există metode criptografice, care au fost folosite de Estonia şi Elveţia şi care pot garanta şi dovedi unei terţe părţi că datele nu au fost manipulate.

Potrivit lui Bozhanov, ar fi o greşeală dacă Bulgaria renunţă la votul automat, iar combinarea acestuia cu votul electronic ar fi o idee bună.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?