BTA: Premierul Petkov s-a prezentat la Biroul Procurorului Curţii Supreme de Casaţie pentru a fi audiat

BTA: Premierul Petkov s-a prezentat la Biroul Procurorului Curţii Supreme de Casaţie pentru a fi audiat

Prim-ministrul Kiril Petkov a mers miercuri la Biroul Procurorului Curţii Supreme de Casaţie (SCPO) pentru a fi audiat despre numele pe care le-a menţionat în timpul întâlnirii sale cu procurorul general Ivan Gheşev pe 4 februarie.

Lui Petkov şi şefei cabinetului său politic, Lena Borislavova, li s-a cerut să apară în faţa SCPO miercuri, pentru a furniza informaţii despre o listă aflată în posesia lor pe care sunt numiţi presupuşi autori de infracţiuni grave penale şi economice.

Când a intrat în tribunalul din Sofia, Petkov a declarat că are asupra sa o listă de 19 nume, dintre care unele le-a citit deja la un briefing. "Aceste nume sunt o informaţie publică, nume care sunt binecunoscute. Lista nu conţine nume de companii, numai de persoane", le-a spus Petkov jurnaliştilor. El a adăugat că aceşti oameni sunt cunoscuţi publicului ca posibili infractori, dar nu a spus care dintre ei sunt vinovaţi şi care nu.

Petkov a adăugat că aceste nume nu au fost niciodată auzite oficial de SCPO şi, potrivit lui, s-a vorbit de ele doar pe coridoare şi în investigaţii jurnalistice. Petkov şi-a exprimat speranţa că toate acţiunile necesare vor fi întreprinse după ce "prim-ministrul aduce lista de nume în persoană la SCPO".

Comentând mai devreme, miercuri, citarea lui Petkov pentru a fi audiat, preşedintele Rumen Radev a spus că deţinătorii puterii ar trebui să încerce să efectueze o reformă judiciară decisă pentru că "trecutul va încerca să riposteze".

În acest context, el a descris citarea pentru a fi audiat trimisă lui Petkov de serviciul procuraturii drept "o formă de şantaj instituţional". "Mă aştept ca liderii coaliţiei conducătoare să întreprindă acţiuni decisive", a spus Radev.

Petkov percepe citarea sa drept o mişcare publicitară care nu era necesară, dar nu ca pe o presiune sau un şantaj.

Radev a spus că instituţia sa şi ramura executivă "cooperează constructiv".

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...