BTA: Preşedintele bulgar a participat la o demonstraţie de zbor pe un Eurofighter

BTA: Preşedintele bulgar a participat la o demonstraţie de zbor pe un Eurofighter

Preşedintele bulgar Rumen Radev a participat la o demonstraţie de zbor pe un Eurofighter EF-20 Typhoon II al Forţelor Aeriene Spaniole. Avionul de vânătoare a decolat de pe aerodromul Torrejon de Ardoz, la nord-est de Madrid.

Forţele aeriene spaniole au 60 de astfel de avioane.

Două perechi de Eurofighter au venit pentru spectacolul de zbor de la baza aeriană Albacete, aflată la aproximativ 250 km de Madrid.

Pilot militar de profesie, Radev este primul preşedinte care a participat la o demonstraţie de zbor cu această aeronavă de ultimă generaţie a Forţelor Aeriene Spaniole.

Adresându-se reporterilor după zbor, el a declarat că misiunea militarilor profesionişti este de a menţine pacea cu preţul vieţii lor şi de a preveni propagarea unui război. El a spus că militarii sunt conştienţi de potenţialul distructiv al unui război, în timp ce "politicienilor şi demagogilor le lipseşte această conştientizare sau ignoră ceea ce este evident în numele intereselor partizane sau private". "Mulţi dintre aceşti politicieni nu şi-au riscat niciodată viaţa, dar au pus uşor în pericol viaţa altora", a adăugat el.

Preşedintele a acordat o insignă prezidenţială de onoare comandantului Aripii a 14-a a Forţelor Aeriene Spaniole, care a făcut parte dintr-o misiune comună de poliţie aeriană în Bulgaria la începutul anului 2022.

El a vizitat de asemenea Centrul de Operaţiuni Aeriene Combinate al NATO şi Centrul de Logistică pentru Armament şi Experimentare de la Baza Aeriană Torrejon.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria