BTA: Prim-ministrul bulgar Petkov, în audienţă la Papa Francisc

BTA: Prim-ministrul bulgar Petkov, în audienţă la Papa Francisc

Papa Francisc a binecuvântat munca guvernului bulgar şi a lăudat activitatea sa în lupta împotriva corupţiei, în audienţa sa de luni cu o delegaţie oficială bulgară condusă de prim-ministrul Kiril Petkov. Delegaţia se află într-o vizită de două zile la Vatican şi Roma cu ocazia zilei de 24 mai, Ziua Sfinţilor Fraţi Chiril şi Metodie, a Alfabetului, Educaţiei şi Culturii Bulgare şi a Literaturii Slave.

Ieşind de la audienţă, Petkov a spus că a fost o întâlnire extrem de sinceră şi că Papa a spus câteva lucruri ce ar putea fi utile în viitorul apropiat. În primul rând, că corupţia este o boală şi că el crede sincer că tinerii politicieni sunt singura modalitate de a o eradica. Sanctitatea Sa a adăugat că este conştient de faptul că corupţia este larg răspândită, inclusiv în Bulgaria, şi a felicitat guvernul bulgar pentru că s-a concentrat asupra înlăturării acesteia, a declarat Petkov jurnaliştilor.

Papa Francisc a sfătuit de asemenea să existe un contact strâns şi un dialog direct cu oamenii pentru a le explica faptul că în momentele de criză globală fără precedent şi de inflaţie în creştere există factori economici care nu depind doar de guvern, a spus Petkov.

Tradiţionalul cadou pentru o audienţă la Papă din partea delegaţiei bulgare a fost un model al Scenei Naşterii Domnului făcut din lână. Modelul a fost realizat de copiii de la Centrul Social Naşterea Domnului înfiinţat de Exarhatul Apostolic Catolic din Sofia la iniţiativa Consiliului Pontifical Cor Unum. Cadoul simbolic este un semn de caritate. Guvernul bulgar va sprijini centrul cu fonduri pentru a asigura materiale didactice, alimente şi va organiza un eveniment în aer liber pentru copii.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”