BTS, prima trupă coreeană care ajunge pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie

BTS, prima trupă coreeană care ajunge pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie

BTS este prima trupă coreeană care urcă pe prima poziţie în clasamentul albumelor muzicale în Marea Britanie, informează vineri Press Association.

Formaţia k-pop a debutat în fruntea topului britanic de săptămâna aceasta cu nou lor EP ''Map of the Soul: Persona'', care s-a vândut în 26.500 de exemplare, 68% dintre acestea fiind pe suport fizic, potrivit Official Charts Company.

Albumul, care conţine şapte melodii, este cel de-al patrulea material discografic al trupei care intră în UK Top 40, după ''Love Yourself''.

BTS, care îi are în componenţă pe Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V şi Jungkook, au avut o ascensiune fulminantă de la înfiinţarea trupei, în 2013.

Anul trecut, formaţia a devenit prima trupă k-pop intrată în topul 40 al Marii Britanii, după ce melodia lor ''Idol'' a ocupat poziţia 21 în clasament.

Cântăreaţa Billie Eilish, care s-a aflat în fruntea clasamentului săptămâna trecută, a coborât pe poziţia a doua cu albumul său ''When We Fall Asleep, Where Do We Go?'', iar locul al treilea este ocupat de coloana sonoră a peliculei ''The Greatest Showman''.

Noul album al trupei Chemical Brothers, ''No Geography'', a debutat în clasament pe poziţia a patra, iar albumul ''What a Time to Be Alive'', a lui Tom Walker, se situează pe poziţia a cincea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani