„Bucătarul lui Putin” le cere politicienilor ruși să meargă la război: „Să pună mâna pe mitralieră”

„Bucătarul lui Putin” le cere politicienilor ruși să meargă la război: „Să pună mâna pe mitralieră”

Evgheni Prigojin, întemeietorul grupului paramilitar Wagner, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, le-a solicitat parlamentarilor din Duma de stat „să se strângă grămadă și să conducă unități” sau, în cazul în care nu au calități de lideri, „să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată” și să meargă la război.

Evgheni Prigojin le cere parlamentarilor ruși să meargă la război. Foto: Arhivă

Cererea fondatorului grupului paramilitar Wagner a fost publicată de serviciul de presă al companiei sale, Concord, pe rețeaua de socializare rusească Vkontakte, conform canalului ucrainean Nexta.

Acum este nevoie să ne consolidăm societatea. Acei oameni care vorbesc de ani întregi de la pupitru (parlamentarii - n.r.) trebuie să înceapă să facă ceva. Unde sunt comuniștii strâns uniți din Partidul Comunist al Federației Ruse, unde este Partidul Liberal Democrat, căruia îi pasă de Rusia și care, rămas fără Jirinovschi, vedem cu toții că s-a transformat într-un circ? Nu mai vorbesc de Partidul Patria, pe care l-am susținut prostește la un moment dat, sperând că acolo se formează patrioți adevărați. (...)

Singurii care participă la viața țării sunt coaliția lui Mironov cu Prilepin și Rusia Unită, reprezentată de Turciak, Milonov, Valuev și alți câțiva deputați.

Prin urmare, le cer domnilor aleși să se strângă grămadă și să conducă unități cum sunt cele ale Wagner. Iar cei care nu au calități organizatorice, să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată. Acesta este beneficiul real. Aceasta este adevărata slujire a patriei-mamă”, a declarat Evgheni Prigojin, conform mesajului postat de compania sa.

„Bucătarul lui Putin” și liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, i-au declarat război deschis ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu și generalilor ruși de rang înalt după înfrângerile suferite de forțele ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...