„Bucătarul Putin” recunoaște ingerința Rusiei în alegerile din SUA: „Știm ce trebuie să facem”

„Bucătarul Putin” recunoaște ingerința Rusiei în alegerile din SUA: „Știm ce trebuie să facem”

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, supranumit și „bucătarul lui Putin”, a recunoscut luni că Rusia a încercat să influențeze alegerile din SUA și a afirmat că va face asta și pe viitor.

Evgheni Prigojin / Foto: TASS

„Am intervenit în alegerile [din Statele Unite], continuăm să intervenim și o vom face și în viitor. Cu grijă, acuratețe, chirurgical și în modul nostru propriu, întrucât știm ce trebuie să facem”, a spus Prigojin.

Acesta a afirmat aceste lucruri înainte de alegerile parțiale din SUA ca răspuns la o solicitare a unui site de știri rusesc de a comenta acuzațiile că a finanțat influențarea alegerilor prezidențiale organizate în SUA în 2016.

„Vom înlătura simultan ambii rinichi și ficatul în timpul operațiunilor noastre de precizie”, a mai spus Prigojin fără să ofere comentarii suplimentare asupra mesajului criptic, scrie Hotnews.

SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au impus sancțiuni împotriva lui Evgheni Prigojin. Acesta a fost acuzat de sponsorizarea unor „ferme de troli” care încearcă să influențeze alegerile americane.

Departamentul de stat de la Washington a oferit în luna iulie o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații legate de legăturile sale cu operațiunile desfășurate în mediul online.

De-a lungul anilor Prigojin a câștigat încrederea lui Putin și a devenit confidentul lui, inclusiv în materie de politică.

Având în vedere faptul că se presupune că se află la conducerea Grupării Wagner, este considerat un actor influent în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina. Recent, WP a dezvăluit că Prigojin este cel care și-a exprimat în fața lui Putin preocupările referitor la modul cum sunt conduse operațiunile militare.

Publicația americană a menționat un raport al serviciilor secrete americane potrivit căruia Prigojin apreciază că Ministerul rus al Apărării se bazează prea mult pe Wagner și că organizația sa nu primește suficiente fonduri pentru asta.

Oficialii americani suspectează că Prigojin a pus în scenă un videoclip în care trupele lui Wagner se plângeau că sunt lipsiți de resurse în scopul de a face presiuni asupra Rusiei să furnizeze mai mulți bani, a relatat WP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale