Buchetul miresei a devenit matematică pură. De ce aranjamentul floral trebuie să fie proporțional cu silueta fetei

Buchetul miresei a devenit matematică pură. De ce aranjamentul floral trebuie să fie proporțional cu silueta fetei

Buchetul miresei nu este un aranjament floral care se face după ureche. Floriștii i-au în considerare o sumedenie de elemente, cum ar fi culoarea florilor, mărimea lor și chiar contrastul care trebuie să existe între ele.

Rolul buchetului este să pună în valoare mireasa FOTO Anișoara Mihai

Buchetul de mireasă nu înseamnă doar câteva flori legate cu o pamblică, așa cum poate cred unii la prima vedere. Floriștii care își fac munca cu pasiune nu vând doar flori, ci le oferă clienților adevărate compoziții florale . Acestea au ca unic scop să pună în evidență cât mai bine mireasa.

„Un prim pas este acela de a discuta și mai ales a asculta ce-și dorește mireasa, ce formă, ce culoare, ce flori, în ce buget să ne încadrăm și ce tematică va avea evenimentul”, explică Anișoara Mihai, proprietara „Căsuței cu flori”, una dintre cele mai cunoscute și apreciate florării din Galați.

Culoarea

Culoarea este probabil elementul cu cea mai mare influență în momentul alegerii buchetului, pentru că creează emoție.

Un florist cu experiență va folosi așa numita roată a culorilor (12 culori elementare) în alegerea și combinarea acestora.

Culoarea unei flori poate transmite numeroase emoții:

-Negru - durere, tristețe;

-Alb și negru (împreună): umanitate și puritatea vieții;

-Albastru: demnitate, speranța, infinitul, încrederea- culoare plină de energie;

Alegerea culorilor pentru buchetul miresei este o provocare pentru floriști FOTO Anișoara Mihai

Alegerea culorilor pentru buchetul miresei este o provocare pentru floriști FOTO Anișoara Mihai

-Verde: liniște-culoarea primăverii, o nouă viață, un nou început;

-Roz- îndrăzneală;

-Violet- regalitate, măreție, lux, prietenie și integritate;

-Roșu: dragoste, pasiune, zel și bucurie, o culoare pozitivă;

-Alb: puritate, inocență;

- Galben: prietenie; în Asia - dragoste și bucurie; în Europa: gelozie;

- Portocaliu: putere.

Forma

Un buchet de mireasă trebuie să fie o completare a rochiei de mireasă, a machiajului, a coafurii și, nu în ultimul rând, acesta trebuie să fie direct proporțional cu silueta miresei.

„Să ne imaginăm că avem o persoană corpolentă și micuță de statură și facem un buchet micuț. O să o punem într-o <<lumină>> nu foarte plăcută. Mai există și varianta de a face un buchet foarte mare (cu multe flori sau cu multă verdeață), iar prin asta nu vom face decât să acoperim frumusețea rochiei de mireasă”, exemplifică Anișoara Mihai câteva dintre alegerile nefericite la crearea buchetului de mireasă.

Dimensiunea buchetului trebuie să fie în concordanță cu silueta miresei FOTO Anișoara Mihai

Dimensiunea buchetului trebuie să fie în concordanță cu silueta miresei FOTO Anișoara Mihai

Prin urmare, buchetul trebuie să fie direct proporțional cu silueta fetei pentru a da miresei nota perfectă de eleganță și rafinament.

Textura

Fiecare florist are propriul stil când vine vorba de crearea buchetului de mireasă. „Eu personal recomand utilizarea unei varietăți de forme și mărimi la florile pe care le includem într-un buchet, deoarece contrastul dintre ele îl face mai interesant. De fiecare dată când priveșți un astfel de buchet descoperi ceva nou”, detaliază Anișoara Mihai pe ce pune accentul la crearea buchetului miresei.

GALERIE FOTO BUCHETE MIREASĂ

Sunt anumite flori care oferă o senzație de mișcare buchetului. Prin urmare, și florile folosite contează foarte mult, iar pentru floriști este o adevărată provocare să facă să strălucească fiecare floare din buchetul miresei.

Matematica din spatele buchetului de mireasă

Deși poate sună ciudat, la conceperea și realizarea unui buchet de mireasă este și multă matematică. Un buchet de mireasă poate fi rotund, oval, tip sferă, conic, cascadă sau chiar curgător.

Indiferent dacă buchetul e cascadă sau conic, în principiu se pot folosi toate tipurile de flori. Ceea ce face diferența este tehnica care se folosește în așezarea florilor în buchet.

„Într-un buchet de tip cascadă am folosit atât trandafiri și bujori, cât și diferite tipuri de orhidee. Într-un buchet conic evit să folosesc flori cu acoperire mare - gen gerbera. Folosesc în schimb flori ca minirosa (trandafirași mici), anemone, lisiantus, cale, tuberoze, Mathiola”, explică Anișoara Mihai.

Buchetele de mireasă au diferite forme FOTO Anișoara Mihai

Buchetele de mireasă au diferite forme FOTO Anișoara Mihai

Un florist cu experiență va reuși mereu să facă un buchet de mireasă care va atrage privirile din florile pe care le are la dispoziție, dar care va pune în valoare și mireasa . De pildă, în cadrul unui concurs floral organizat anul trecut în SUA, un concurent a creat un buchet de mireasă din gerberă care arăta absolut spectaculos.

„Am mai spus și o repet. Când te uiți la un buchet de mireasă, de fiecare dată trebuie să observi ceva nou. Ca să creez acest efect, evit să pun flori cu aceeași dimensiune una lângă alta. Dacă totuși fac acest lucru, am grijă să fie nuanțe diferite. De asemenea, evit să folosesc flori care sunt frumoase individual, însă în combinație cu alte flori, nu fac decât să le acopere. Un exemplu în acest sens este <<floarea miresei>> - Gypsophilla”, dezvăluie Anișoara Mihai câteva dintre secretele unui buchet de mireasă perfect.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…