București, cea mai bună destinație din Europa pentru expații britanici. Experți: „O experiență unică și dinamică”

București, cea mai bună destinație din Europa pentru expații britanici. Experți: „O experiență unică și dinamică”

Iglu Cruise, una dintre cele mai mari agenții de turism din Marea Britanie, a realizat în această lună un top al celor mai bune orașe pentru expații britanici, iar pe primul loc în acest clasament s-a situat chiar capitala României.

Bucureștiul are multe locuri de un farmec inefabil FOTO Denis Grigorescu

După cum precizează jurnaliștii de la ziarul britanic ”Express” , pentru a determina locația optimă, în stabilirea clasamentului celor mai bune destinații din Europa pentru expați s-au luat în calcul viteza medie a internetului, costul unei nopți de cazare prin Airbnb, prețul unui zbor dus-întors de la Londra, precum și atracțiile turistice.

Conform jurnaliștilor britanici, „Bucureștiul, capitala României, este pe primul loc. O noapte de cazare costă în medie sub 60 de lire sterline, iar viteza internetului este una foarte bună. Cel mai ieftin bilet Londra - București costă doar 36 de lire sterline, iar zborul durează în medie trei ore. Bucureștiul, numit în perioada interbelică „Micul Paris”, are o cultură și o istorie foarte bogate și preparate culinare uimitoare”.

„Una dintre cele mai ieftine destinații din Europa”

În clasament s-a luat în calcul și faptul că traiul zilnic, incluzând aici transportul și mâncarea, este cu mult mai scăzut în București comparativ cu orașele din Marea Britanie.

„Modern, cu baruri și cafenele foarte animate și cu multe clădiri și muzee cu arhitectură superbă, Bucureștiul este una dintre cele mai ieftine destinații din Europa, și nu doar pentru expați, ci și pentru vacanțe scurte, de câteva zile”, spun experții în turism de la Iglu Cruise.

În analiza făcută, experții britanici, citați de site-ul ”Traveling Lifestyle” , spun că au fost captivați în ceea ce privește Bucureștiul și de Ateneul Român, Palatul Parlamentului, fermecătorul Centru Vechi, Lipscani și Muzeul Național de Artă al României, spunând despre capitala României că este „un amestec fascinant de stiluri arhitectonice. Cu farmecul său istoric, ofertele culturale, prețurile mici și viața de noapte spectaculoasă, Bucureștiul oferă o experiență unică și dinamică pentru vizitatorii dornici să exploreze Europa de Est”.

În clasamentul celor mai bune destinații din Europa pentru expații din Marea Britanie, Bucureștiul a fost urmat în clasament de Sofia (Bulgaria), Madrid (Spania), Lisabona (Portugalia), Vilnius (Lituania), Riga (Letonia), Belgrad (Serbia), Stockholm (Suedia) și Budapesta (Ungaria).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat