București: Un adolescent este internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamatoriu multisistem asociat infecţiei COVID-19

București: Un adolescent este internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamatoriu multisistem asociat infecţiei COVID-19

Un adolescent este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti cu sindrom inflamatoriu multisistem, asociat infecţiei cu COVID-19, transmite News.ro. Băiatul este mai bine decât la momentul internării, dar are afectare hematologică şi renală.

Medicii i-au pus acest diagnostic întrucât, deși testul PCR a ieșit negativ, el are anticorpii pentru SARS-COV-2 foarte crescuţi, ceea ce arată că el ar fi trecut prin infecţia cu noul coronavirus.

Directorul medical al Spitalului „Dr. Victor Gomoiu”, Diana Ionescu, a declarat, vineri, la Digi 24, că băiatul a ajuns la această unitate medicală miercuri seară, cu febră, dureri musculare și stare generală alterată. „Debutul simptomelor este de vineri (25 septembrie – n.red.), sâmbătă a fost evaluat de Ambulanţă, i s-a dat un tratament, luni a fost evaluat de medicul de familie, stare generală proastă în continuare şi părinţii s-au adresat către spitalul nostru miercuri”, a spus Ionescu.

Adolescentul are mască cu oxigen cu flux mic, dar este bine din punct de vedere pulmonar, iar evoluția lui este bună.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante