Budăi: Ordonanța de Urgență pentru aducerea salariilor la nivelul grilei din 2022, adoptată de Guvern

Budăi: Ordonanța de Urgență pentru aducerea salariilor la nivelul grilei din 2022, adoptată de Guvern

Ministrul Muncii a anunțat că Guvernul a adoptat vineri Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație se aduc la nivelul de salarizare aferente anului 2022.

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Facebook

Marius Budăi a precizat că Executivul are intenții bune în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație și din alte domenii de activitate.

„Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a transmis Marius Budăi, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Muncii a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență prin care „salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”.

„Așa cum am mai spus, suntem deschiși la dialog, suntem dispuși să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educației statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”, a precizat Marius Budăi.

Cerințele sindicaliștilor

Liderii sindicali au declarat după încheierea negocierilor de joi după-amiază că au cerut creșterea veniturilor profesorilor cu 25% și un act normativ prin care să se garanteze că salariul debutantului va fi cât salariul mediu brut pe economie, adică 4.000 de lei în noua lege a salarizării.

„Când guvernul va veni cu un răspuns clar, vom încheia greva. Sperăm ca mâine să ne recheme să ne anunțe decizia”, au precizat liderii sindicali.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat oferta pentru profesori a Executivului. În esență, până pe 15 iulie va fi gata noua lege a salarizării care va prioritiza educația. În plus, cadrele didactice vor primi prime pentru carieră, iar personalul auxiliar, carduri după modelul celor pentru energie.

Cel mai important lucru, Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor. Mai mult decât atât, dovada concretă a măsurilor pe care Guvernul vrea să le ia în acest sens este că aşa cum s-a anunţat public, până în data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării, în care Educaţia se regăseşte ca prioritară şi care va sta la baza discuţiilor cu toţi cei interesaţi, inclusiv cu liderii sindicatelor din Educaţie, astfel încât, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să regăsească inclusiv creşterile salariale aşteptate şi solicitate în educaţia să poată să devină realitate”, a spus Dan Cărbunaru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

4 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală