Budapesta recunoaște, dar nu este de acord cu decizia CJUE privind cotele de refugiați (purtător de cuvânt)

Budapesta recunoaște, dar nu este de acord cu decizia CJUE privind cotele de refugiați (purtător de cuvânt)

Ungaria a recunoscut recenta decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele de refugiați, a declarat luni, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, dar a transmis însă dezacordul Budapestei față de sentință, relatează MTI.

"Din anumite aspecte, lupta juridică și politică împotriva planului de cote al UE este doar la început", a spus el într-o conferință de presă.

Ungaria "a făcut totul pentru a-și respecta obligațiile", iar "controlul său asupra frontierelor funcționează", a insistat purtătorul de cuvânt.

Zoltan Kovacs și-a exprimat lipsa de înțelegere asupra faptului că UE "încearcă să impună unor membri ceva ce unele țări au respins ferm" și a făcut apel la mecanisme europene de luare a deciziilor pe baza consensului, dar și la decizii 'rezonabile și care pot fi implimentate'.

Anterior, secretarul de stat în Ministerul Justiției de la Budapesta, Krisztian Kecsmar, a declarat, într-o comisie parlamentară, că Ungaria va respecta decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiați introduse de blocul comunitar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”