Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată (proiect)

Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată (proiect)

Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată, iar performanța profesională va fi stimulată prin premii lunare de 5% din cheltuielile cu salariile, conform proiectului Legii salarizării unitare publicate luni după-amiaza pe site-ul Partidului Social Democrat (PSD).

La elaborarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice s-a avut în vedere stimularea performanței profesionale prin majorarea procentului de acordare a premiilor lunare de la 2% din cheltuielile cu salariile, cum a fost prevăzut în Legea-cadru nr. 284/2010, la 5% din cheltuielile cu salariile, pentru persoanele care obțin rezultate deosebite în activitatea desfășurată în cadrul instituției, se arată în expunerea de motive.

Aceasta mai vorbește despre acordarea primei de vacanță anuală, sub formă de vouchere de vacanță, la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată.

De asemenea, potrivit proiectului, se va acorda indemnizație de hrană anuală la nivelul a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

"Această măsură nu se va aplica personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată", se spune în expunerea de motive care însoțește proiectul de lege.

Va fi reglementată modalitatea de remunerare a personalului care deține titlul științific de doctor prin acordarea unei indemnizații lunare pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.

Prevederile legii se aplică etapizat, începând cu 1 iulie 2017, prin acordarea de majorări salariale în anii 2017 — 2021, prin acordarea în anul 2022 a salariilor de bază nominale prevăzute în anexele la lege, iar începând cu anul 2023 salariile de bază se vor stabili prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele la lege cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare la acea dată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime