Bugetele de venituri și cheltuieli pentru 6 societăți și companii cu capital de stat, adoptate de Guvern

Bugetele de venituri și cheltuieli pentru 6 societăți și companii cu capital de stat, adoptate de Guvern

Guvernul a aprobat miercuri bugetele de venituri și cheltuieli pentru 2016 ale unui număr de șase societăți și companii cu capital de stat, între care cinci aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și una sub cea a Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Conform sursei citate, pentru Societatea de Conservare și Închidere a Minelor Conversmin S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, veniturile totale estimate pentru 2016 sunt de 79,848 milioane de lei, din care 78 milioane de lei reprezintă subvenții de la bugetul de stat (programul de închidere și ecologizare minieră) conform prevederilor legale. Cheltuielile totale sunt prognozate la 79,827 milioane de lei, din care cheltuieli cu personalul 6,499 milioane de lei, în condițiile în care societatea are 90 de salariați, iar la sfârșitul anului se estimează că va avea 92. Profitul brut estimat pentru 2016 este de 21.000 de lei, iar societatea nu are prevăzute plăți sau creanțe restante.

În cazul Societății Naționale a Apelor Minerale S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, pentru 2016 veniturile totale estimate sunt de 33,618 milioane de lei. Cheltuielile totale sunt estimate la 29,098 milioane de lei, din care cheltuielile cu personalul reprezintă 6,641 milioane de lei, în condițiile în care societatea are 144 de salariați și preconizează că la sfârșitul anului va avea 152. Cheltuielile pentru investiții reprezintă 2,097 milioane de lei, iar profitul brut estimat este de 4,520 milioane de lei. Societatea nu are plăți restante, însă are prevăzute creanțe restante de 3,900 milioane de lei.

În 2016, pentru Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune "CNCIR" — S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, veniturile totale sunt estimate la 56,334 milioane de lei, din care venituri din exploatare 56,273 milioane de lei. Veniturile CNCIR se realizează din tarifele percepute pentru activitatea de supraveghere tehnică, verificarea în funcționare și control, precum și din orice alte activități cu caracter specific din domeniul reglementat. Peste 85% din veniturile companiei au tarife fixe, rămase neschimbate. Cheltuielile totale sunt estimate la 37,016 milioane de lei, din care cheltuielile cu personalul 24,997 milioane de lei, în condițiile în care numărul de salariați al companiei este de 409, iar numărul de salariați estimat la sfârșitul anului este de 420. Totodată, profitul brut estimat este de 19,318 milioane de lei, iar societatea nu are plăți restante, însă are prevăzute creanțe restante în sumă de 10,5 milioane de lei.

În cazul Companiei Naționale a Cuprului și Fierului "Minvest" S.A. Deva, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, pentru 2016 veniturile totale sunt estimate la 7,144 milioane de lei, bazate pe venituri din exploatare (7,119 milioane de lei), iar cheltuielile totale sunt estimate la 6,433 milioane de lei, din care cheltuielile cu personalul sunt de 2,625 milioane de lei, în condițiile în care compania are 85 de salariați, număr ce va fi menținut până la sfârșitul anului. Profitul brut estimat este de 711.000 de lei, iar compania are estimate plăți restante de 1,745 milioane de lei și creanțe restante de 2,3 milioane de lei.

Pentru Societatea Națională "Plafar" S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, pentru 2016 veniturile totale estimate sunt în sumă de 9,118 milioane de lei, bazate pe venituri din exploatare (9,102 milioane de lei). Aceste venituri au fost prognozate având în vedere volumul livrărilor de produse deja contractate cu clienții, cererea de oferte pentru produsele fabricate și creșterea veniturilor, prin extinderea de piețe noi, cu predilecție în comerțul tradițional și rețelele de farmacii. Guvernul precizează că Plafar exportă produse în Canada, SUA, Irlanda, Spania, Cipru și Republica Moldova. Cheltuielile totale sunt estimate la 9,028 milioane de lei, din care cheltuielile cu personalul sunt de 2,355 milioane de lei, în condițiile în care societatea are 57 de salariați și estimează ca numărul acestora să crească la 64 până la sfârșitul anului. Profitul brut estimat al societății este de 90.000 de lei. Societatea nu are plăți restante, însă are prevăzute creanțe restante de 400.000 de lei.

Pentru Societatea Națională de Radiocomunicații S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru 2016, veniturile totale estimate sunt în sumă de 294,315 milioane de lei, din care veniturile din exploatare sunt de 276,223 milioane de lei. Cheltuielile totale sunt estimate la 292,912 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul reprezintă 88,187 milioane de lei, în condițiile în care societatea estimează un număr mediu de 1.400 de salariați și menținerea numărului de personal prognozat la finele anului 2016 la fel ca în 2015. Profitul estimat este de 1,4 milioane lei. Societatea nu estimează plăți restante, însă are prevăzută la creanțe restante suma de 5,096 milioane de lei, în scădere față de anul anterior, se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...