Buică (AEP): Organizaţia USR Sector 3 a folosit minori în materialele de propagandă de la europarlamentare; a fost sancţionată de Poliţie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, a precizat, joi, că organizaţia USR Sector 3 a folosit în campania electorală pentru europarlamentare materiale de propagandă cu minori, fapt interzis de legislaţie, context în care Poliţia a sancţionat acest competitor electoral.

"După alegerile europarlamentare şi controlul efectuat de departamentul de specialitate, în unele materiale de propagandă au fost identificaţi minori. Autoritatea a solicitat sprijinul organelor de poliţie şi acestea deja au sancţionat unul din competitorii electorali că a folosit copii pe afişe, pe materialele de propagandă şi le solicit competitorilor electorali să nu utilizeze, împotriva legii, copii cu vârsta sub 16 ani, deoarece legea interzice folosirea copiilor minori până la vârsta de 16 ani în campania electorală. Noi am solicitat Poliţiei şi am sesizat Poliţia cu privire la firmele care au produs acele materiale şi Poliţia a considerat de cuviinţă să sancţioneze competitorul electoral care a avut în materialele de propagandă electorală copii minori", a spus Buică într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că USR Sector 3 a folosit astfel de materiale de propagandă în campania electorală pentru europarlamentare.

Buică a amintit că pe 12 octombrie va debuta campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi a făcut apel la competitori să folosească doar materiale de propagandă ce pot fi finanţate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară