Bulgaria: 139 de candidaţi la posturi de primari au colaborat cu serviciile secrete comuniste (comisie)

Bulgaria: 139 de candidaţi la posturi de primari au colaborat cu serviciile secrete comuniste (comisie)

Un total de 139 de candidaţi la posturile de primari în viitoarele alegeri locale din Bulgaria au fost identificaţi ca foşti colaboratori ai serviciilor secrete din perioada comunistă, conform deciziei anunţate de comisia responsabilă cu verificările în cauză, transmite miercuri BTA.

Majoritatea celor 139 candidează în centre cu un număr mic de locuitori.

În total, 4.422 de candidaţi în alegerile locale de la 27 octombrie au fost verificaţi de comisie din punctul de vedere al unei eventuale colaborări cu serviciile secrete comuniste.

Dintre aceştia, 2.390 sunt prea tineri pentru a fi avut o astfel de colaborare.

Conform publicaţiei online Club Z, cel mai mare număr de candidaţi care au colaborat cu fostele servicii secrete se află pe listele Partidului Socialist, 29.

Urmează GERB (conservator, condus de premierul Boiko Borisov), cu 23 de candidaţi, în timp ce Uniunea Forţelor Democratice - partenerul de coaliţie al GERB în aceste alegeri -, are doi astfel de candidaţi, care se prezintă însă ca independenţi.

Pe listele Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi se regăsesc 17 persoane cu trecut de colaborare cu serviciile secrete comuniste, iar pe cele ale partidului VMRO, 11.

Pentru partidul Volia candidează trei astfel de persoane, mai arată aceeaşi sursă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...