Bulgaria: Protestatarii au blocat capitala Sofia cu câteva ore înainte de o demonstraţie de amploare

Bulgaria: Protestatarii au blocat capitala Sofia cu câteva ore înainte de o demonstraţie de amploare

Protestatarii împotriva premierului conservator bulgar Boiko Borisov au blocat miercuri mai multe intersecţii majore din capitala Sofia, cu câteva ore înainte de ceea ce se anticipează a fi cea mai demonstraţie din actualul val de proteste, relatează dpa.

Organizatorii au promis, de asemenea, să blocheze autostrăzile şi podurile, în contextul în care demonstranţii vin spre capitală din întreaga ţară.

Mişcarea de protest, declanşată pe 7 iulie, reuneşte mai multe facţiuni ale scenei politice din Bulgaria unite în spatele revendicării ca Borisov să-şi prezinte demisia şi să se organizeze alegeri anticipate. De asemenea, protestatarii cer demisia procurorului Ivan Gheşev.

Organizatorii protestului acuză guvernul de corupţie şi ameninţă acum că vor rămâne în stradă până când revendicările le vor fi satisfăcute.

Borisov, care se află la al treilea mandat, cu doar o mică întrerupere din 2009, a respins apelurile de a demisiona. Alegerile la termen ar urma să aibă loc în martie 2021.

Miercuri, prim-ministrul bulgar a vizitat situl de construcţie al gazoductului South Stream, care leagă Turcia de Serbia prin Bulgaria, şi şantierul autostrăzii care va lega Sofia de Varna.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...