Bulgaria refuză viza pentru un ataşat militar al ambasadei ruse

Bulgaria refuză viza pentru un ataşat militar al ambasadei ruse

Ministerul de Externe bulgar a anunţat miercuri că refuză să-i acorde viză unui nou ataşat militar al ambasadei Rusiei la Sofia, decizie ce vine la o zi după expulzarea unui diplomat rus din Bulgaria pentru spionaj, informează agenţia Reuters.

MAE bulgar a precizat că a luat decizia de a nu-i acorda viza noului ataşat militar rus, aflat încă în Rusia, ca urmare a unui ''aviz negativ'' dat de un organism implicat în procesul de acceptare a vizelor pe termen lung pentru diplomaţi.

Ministerul nu a oferit mai multe explicaţii asupra hotărârii, menţionând însă că aceasta nu înseamnă că diplomatul rus a fost declarat persona non grata.

Un alt diplomat rus, secretarul unu al ambasadei, a părăsit Bulgaria împreună cu familia sa, după ce a fost declarat persona non grata. Sofia ceruse anterior Moscovei retragerea acestui diplomat de la post, ceea ce însă MAE rus nu a făcut, astfel că MAE bulgar a anunţat marţi expulzarea acestuia şi i-a un termen de 24 de ore să părăsească Bulgaria.

Parchetul din Sofia declarase luni că acest cetăţean rus, numit secretar unu al ambasadei în septembrie 2018, a desfăşurat sub această acoperire activităţi de spionaj. 'El a conspirat în mod regulat cu cetăţeni bulgari, între care un responsabil având acces la informaţii clasificate provenind din Bulgaria, Uniunea Europeană şi NATO', potrivit parchetului de la Sofia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN