Bulgaria, România și Croația, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește consumul și PIB-ul per capita în 2015

Bulgaria, România și Croația au avut anul trecut cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor preliminare publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Situația este identică în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), Bulgaria, România și Croația fiind la aproximativ jumătate față de media înregistrată în restul statelor membre.

În 2015, în Uniunea Europeană consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 51% din media din UE, în cazul Bulgariei, 58% din media din UE în cazul României și Croației, până la 137% în cazul Luxemburgului și 124% din media din UE în cazul Germaniei.

În ceea ce privește PIB-ul per capita în 2015 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard — PPS) a variat de la 46% din media din UE în cazul Bulgariei, 57% din media UE în cazul României, 58% din media din UE în cazul Croației până la 271% din media din UE în Luxemburg și 125% din media din UE în Germania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj