Bulgaria, România și Croația, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește consumul și PIB-ul per capita în 2015

Bulgaria, România și Croația, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește consumul și PIB-ul per capita în 2015

Bulgaria, România și Croația au avut anul trecut cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor preliminare publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Situația este identică în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), Bulgaria, România și Croația fiind la aproximativ jumătate față de media înregistrată în restul statelor membre.

În 2015, în Uniunea Europeană consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 51% din media din UE, în cazul Bulgariei, 58% din media din UE în cazul României și Croației, până la 137% în cazul Luxemburgului și 124% din media din UE în cazul Germaniei.

În ceea ce privește PIB-ul per capita în 2015 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard — PPS) a variat de la 46% din media din UE în cazul Bulgariei, 57% din media UE în cazul României, 58% din media din UE în cazul Croației până la 271% din media din UE în Luxemburg și 125% din media din UE în Germania.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?