Bulgaria şi România, cea mai mică pondere a deceselor provocate de cancer din Uniunea Europeană

Bulgaria şi România, cea mai mică pondere a deceselor provocate de cancer din Uniunea Europeană

Un număr de 1,3 milioane de persoane au decedat, în anul 2015, din cauza cancerului în Uniunea Europeană, ceea ce este echivalent cu aproximativ un sfert (25,4%) din numărul total al deceselor, arată datele publicate joi de Eurostat.

În rândul statelor membre, ponderea deceselor provocate de cancer în numărul total al deceselor a fost mai mare de 30% în Olanda şi Slovenia. În schimb, mai puţin de o cincime (20%) din totalul deceselor a fost provocat de cancer în Bulgaria şi România în 2015.

În cifre absolute, în 2015, în România s-au înregistrat 259.545 decese provocate de cancer, mai mult decât 146.314 decese provocate de cancer în Olanda, 131.458 în Ungaria sau 109.167 în Bulgaria.

La nivelul UE, cancerul a fost responsabil pentru 28,7% din decese înregistrate în cazul bărbaţilor şi 22,1% în rândul femeilor. În toate statele membre ponderea deceselor provocate de cancer în totalul deceselor a fost mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…